Hoe U Ruis Op Uw Computer Kunt Elimineren

Inhoudsopgave:

Hoe U Ruis Op Uw Computer Kunt Elimineren
Hoe U Ruis Op Uw Computer Kunt Elimineren

Video: Hoe U Ruis Op Uw Computer Kunt Elimineren

Video: Hoe U Ruis Op Uw Computer Kunt Elimineren
Video: HBO 4, diagnostiek en doe-het-zelfaanpassing 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste en meestal de enige reden voor het geluid van de computersysteemeenheid is een defecte of verstopte ventilator. Soms geldt dit voor meerdere koelers tegelijk. Om van het onaangename geluid af te komen, is het noodzakelijk om de bovenstaande apparaten schoon te maken.

Hoe u ruis op uw computer kunt elimineren
Hoe u ruis op uw computer kunt elimineren

Noodzakelijk

machineolie

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit en demonteer de systeemeenheid om toegang te krijgen tot de benodigde ventilatoren. Koppel de koeler los van het apparaat waarop deze is bevestigd. Misschien zal het bij de systeemeenheid het geval zijn.

Stap 2

Zorg ervoor dat u de stroom naar de ventilator loskoppelt. Koppel hiervoor de kabels los van de koeler naar het moederbord of de hardware waaraan deze was bevestigd. Zoek de sticker in het midden bovenaan de ventilator en verwijder deze, maar gooi hem niet weg.

Stap 3

Als je na het verwijderen van de sticker de rotatie-as van de koeler ziet, druppel er dan een klein beetje vet op. Dit kan met machineolie of een soort siliconenvet. Gebruik geen zonnebloemolie, want: dit zal de koeler beschadigen.

Stap 4

Als u een rubberen of plastic afdekking onder de sticker vindt, verwijder deze dan. Verwijder de borgring op het draaipunt en de rubberen pakking eronder.

Stap 5

Verwijder de messen van de as. Breng een kleine hoeveelheid vet aan op het resulterende gat en op de scharnierpen. Verzamel de koeler. Reinig de messen zelf van stof. Gebruik hiervoor een wattenstaafje gedrenkt in een zwakke alcoholoplossing.

Stap 6

Installeer de koeler opnieuw. Sluit de voeding aan op het apparaat. Zet uw computer aan. Als het geluidsniveau niet voldoende is verlaagd, installeer dan het programma SpeedFan.

Stap 7

Voer dit hulpprogramma uit. Op het hoofdwerktabblad ziet u verschillende apparaten en hun temperatuur. Hieronder vindt u een lijst met fans. Om de rotatiesnelheid van de gewenste koeler te verlagen, drukt u meerdere keren op de pijl-omlaag. Houd er rekening mee dat het aanzienlijk verminderen van de ventilatorsnelheid uw computer kan beschadigen. Bereik de optimale verhouding tussen rotatiesnelheden en de temperatuur van de apparaten. Minimaliseer het programma door op de knop Minimaliseren te klikken.

Aanbevolen: