Een Netwerkschijf Inschakelen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkschijf Inschakelen
Een Netwerkschijf Inschakelen

Video: Een Netwerkschijf Inschakelen

Video: Een Netwerkschijf Inschakelen
Video: W10-0016 Een draadloze wifi netwerk adapter opnieuw inschakelen in Windows 10. 2024, Mei
Anonim

Door netwerkschijven in kaart te brengen, kunt u een documentaire basis op één plek plaatsen, waardoor slechts een bepaalde groep gebruikers toegang krijgt. Dit maakt het voor netwerkbeheerders veel gemakkelijker om regelmatig een back-up van gegevens te maken en activiteiten op het netwerk te controleren.

Een netwerkschijf inschakelen
Een netwerkschijf inschakelen

instructies:

Stap 1

Voor elke verbindingsmethode moet u de naam van de server weten en de naam van de bron waartoe u toegang wilt. Vraag uw netwerkbeheerder om deze informatie.

Stap 2

Open "Netwerkbuurt" via de startknop "Start". Verder "Het hele netwerk" -> "Microsoft Windows-netwerk". U ziet een lijst met domeinen die online zijn. Selecteer degene die je nodig hebt door te dubbelklikken op het pictogram, een nieuwe lijst met computers wordt geopend. Klik op de gewenste computer en geef het station of de map op waaraan u een naam wilt toewijzen aan het netwerkstation.

Stap 3

Selecteer Map Network Drive in het contextmenu (klik met de rechtermuisknop). Bedenk een letter voor de nieuwe schijf en vink het selectievakje 'Elke keer dat u zich aanmeldt opnieuw aan' aan, zodat de instelling niet verloren gaat nadat de computer is uitgeschakeld. Klik op de knop "Voltooien", waarna de inhoud van de nieuwe netwerkschijf wordt geopend.

Stap 4

U kunt de schijf aansluiten via de "Explorer". Open het via "Start". Open in het Verkenner-menu het gedeelte "Extra", selecteer de opdracht "Netwerkstation in kaart brengen". Bedenk een letter en specificeer deze in de vervolgkeuzelijst. Traditioneel zijn dit de letters X, Y of Z, maar je kunt op dit moment een van de gratis kiezen.

Stap 5

Voer de servernaam in het veld "Folder" in na de dubbele backslash en vervolgens de naam van de bron, gescheiden door een enkele schuine streep, als volgt: / servernaam bronnaam, of gebruik de knop Bladeren om te selecteren.

Stap 6

Er is een derde manier: een netwerkschijf aansluiten via de opdracht "Uitvoeren", die wordt gestart via het menu van dezelfde "Start"-knop. Voer in het geopende venster in het veld "Openen" het commando "cmd" in, voer de regel "net use x: / servernaam resource_name" in en druk op Enter. In dit item is x de letter die aan het nieuwe station is toegewezen. De inhoud ervan verschijnt op het scherm.

Aanbevolen: