Een Harde Schijf Stoppen?

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Stoppen?
Een Harde Schijf Stoppen?

Video: Een Harde Schijf Stoppen?

Video: Een Harde Schijf Stoppen?
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Als u de harde schijf dringend uit de computer moet verwijderen, maar u kunt de computer niet zelf uitschakelen, dan is het mogelijk om de schijf te stoppen om deze los te koppelen van de stroom- en gegevensconnectoren.

Een harde schijf stoppen?
Een harde schijf stoppen?

Noodzakelijk

toegang tot de computer met beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Om de harde schijf te stoppen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Beheer".

Computerbesturing starten
Computerbesturing starten

Stap 2

Selecteer in het geopende venster in het menu aan de linkerkant het item "Apparaatbeheer". Rechts wordt een lijst geopend met alle componenten die op de computer zijn geïnstalleerd. U moet in de lijst "Schijfstations" vinden. Dubbelklikken met de linkermuisknop opent een lijst met geïnstalleerde schijven.

Open de schijflijst
Open de schijflijst

Stap 3

Selecteer de gewenste schijf en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Stop". Er verschijnt een bevestigingsvenster om de schijf los te koppelen. Klik op de knop "Ja" om te bevestigen. Als u de verkeerde schijf hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Nee".

Bevestig om de schijf te ontkoppelen
Bevestig om de schijf te ontkoppelen

Stap 4

Als u de schijf wilt loskoppelen van de computer nadat u de schijf hebt gestopt, koppelt u eerst de stroomconnector los en vervolgens het gegevenskanaal. Koppel de drive pas los nadat deze volledig tot stilstand is gekomen. Dit kan op het gehoor worden bepaald: de schijf moet stoppen met het maken van geluid.

Stap 5

Nadat het apparaat is losgekoppeld, verschijnt er een rood kruis naast de snelkoppeling in het venster Computerbeheer. Om het werk van de harde schijf te hervatten, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Gebruiken". De harde schijf gaat aan en u kunt ermee aan de slag.

Aanbevolen: