Hoe Maak Je Animatie In Powerpoint

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Animatie In Powerpoint
Hoe Maak Je Animatie In Powerpoint

Video: Hoe Maak Je Animatie In Powerpoint

Video: Hoe Maak Je Animatie In Powerpoint
Video: Hoe maak je een animatie in PowerPoint? | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

In zakelijke onderhandelingen is het veel handiger om uw standpunt kenbaar te maken en te bewijzen met behulp van een presentatie. Ze zal duidelijk de positieve aspecten van het gedane werk demonstreren, accenten helpen benadrukken en de effectiviteit van acties grafisch weergeven. Maar om te voorkomen dat uw PowerPoint-presentatie er te saai uitziet, kunt u deze diversifiëren met animatie.

Animatie maken in Powerpoint
Animatie maken in Powerpoint

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Microsoft PowerPoint-programma.

instructies:

Stap 1

Zet het programma aan. Dit kan op twee manieren worden gedaan: ofwel klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad, selecteer "Nieuw" van de verschenen plaat, daarin "Microsoft PowerPoint-presentatie". Of klik op de knop "Start", ga naar het menu "Alle programma's" - Microsoft Office en selecteer in dit submenu PowerPoint. Het PowerPoint-programma verschijnt, waarin de presentatie wordt gemaakt.

Stap 2

Maak meerdere dia's. U kunt kant-en-klare lay-outs gebruiken om te maken, of alles naar wens te doen. Voer de gewenste tekst in, voeg afbeeldingen en benodigde informatie toe. De vulling is klaar, je moet hem nieuw leven inblazen.

Stap 3

Dia animatie. Om te selecteren hoe de presentatiepagina's zullen veranderen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de pagina en selecteert u "Slide Change". Vink het selectievakje "automatisch na" aan als u wilt dat de dia's na een bepaalde tijd worden gewijzigd en niet met een muisklik. Geef deze tijd aan in de daarvoor bestemde kolom, hier kun je ook het geluid en de snelheid van wisselende dia's wijzigen. Iets hoger kun je een effect kiezen voor het wisselen van dia's: jaloezieën, dammen, stroom, ontbinding. Als u een vinkje zet in de rechterbenedenhoek van de "autoview", dan kunt u meteen zien hoe de verandering van dia's eruit zal zien in de voltooide presentatie

Stap 4

Animatie van tekst en afbeeldingen. Nu kunt u de tekst zelf animeren zodat deze geleidelijk verschijnt, of onverwachts uit de rand van de pagina vliegt. Selecteer hiervoor de gewenste tekst, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "animatie-instellingen". Klik in de rechterbovenhoek op de actieve knop "effect toevoegen", waarin u in detail alle beweging van de tekst kunt beschrijven - hoe deze verschijnt, verdwijnt, hoe deze over het scherm beweegt. Voor deze animatie kun je ook de snelheid aanpassen en hoe de verandering plaatsvindt - bij een klik of na een bepaalde tijd. In de standaardinstellingen is het zo geprogrammeerd dat de ene na de andere wijziging van effecten met een muisklik plaatsvindt, maar u kunt na een bepaalde tijd een automatische wijziging instellen

Stap 5

Evalueer het resultaat. Wanneer de animatie in de presentatie is gerangschikt, kunt u zien hoe deze eruitziet. Klik op "Diavoorstelling" en bekijk het eindresultaat.

Aanbevolen: