Een Spel Starten Met Een Emulator

Inhoudsopgave:

Een Spel Starten Met Een Emulator
Een Spel Starten Met Een Emulator

Video: Een Spel Starten Met Een Emulator

Video: Een Spel Starten Met Een Emulator
Video: How To Emulate 2024, Mei
Anonim

Helaas heeft een pc-gebruiker niet altijd de mogelijkheid om een oude video-settopbox op de tv aan te sluiten en games te spelen waar hij al van kinds af aan van houdt. In dergelijke gevallen komt een emulator te hulp, waarmee je bijna elk spel op je computer kunt spelen.

Een spel starten met een emulator
Een spel starten met een emulator

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om games te emuleren is voor 16- en 32-bits consoles. People's "Dendy" en "Sega" lopen technologisch oneindig achter op moderne pc's, dus ze werken absoluut stabiel. De eenvoudigste manier om ze te starten, is door het archief "2000 games voor Dendy met een emulator" van internet te downloaden. Zo'n archief bevat veel bestanden van een voor het systeem onbekende extensie en een bepaald programma (bijvoorbeeld "Nester"). De gebruiker moet de voorgestelde software uitvoeren, de besturingsinstellingen instellen (ze zijn niet standaard gedefinieerd) en het tabblad "Bestand openen" selecteren. Daarna moet je in de map met games het bestand met de gewenste naam vinden (bijvoorbeeld "Battletoads") en uitvoeren.

Stap 2

Emulatie van de eerste generatie settopboxen levert geen problemen op. Deze omvatten PS, PSP en Xbox, d.w.z. eerste consoles met 3D-graphics. Om het spel van hen te starten, kost het wat meer moeite: na het downloaden van de schijfkopie van een specifiek spel en het programma om het uit te voeren, moet je wat meer set emulatie-plug-ins aansluiten. Om dit proces te vermijden, is het de moeite waard om de "Game + emulator" -assemblages te downloaden, waarin de programmaparameters standaard zijn ingesteld om het voorgestelde spel te starten. Dankzij deze "individuele" benadering blijkt het een hoge FPS en stabiele werking van games te behalen.

Stap 3

Het emuleren van nieuwere consoles is een ondankbare taak. Games van PS2 en Gamecube zijn moeilijk te draaien op pc en de strijd is letterlijk elk frame per seconde. Het gebruikte systeem is hetzelfde als voor de eerste generatie consoles, maar de selectie van plug-ins wordt een veel gecompliceerder proces, ook afhankelijk van de kenmerken van een bepaalde computer. Hierdoor werken zelfs "kant-en-klare" assemblages niet altijd correct en geven ze op verschillende machines 140 tot 30% van de standaardsnelheid uit.

Stap 4

Het emuleren van games van Xbox360 en PS3 is bijna nutteloos. Er zijn geen fatsoenlijke programma's voor emulatie, en het wordt ook niet verwacht in de komende jaren, wat vrij logisch is, gezien de onmogelijkheid om stabiel gelijkmatige games te spelen van de "laatste generatie consoles".

Aanbevolen: