Hoe Bepaal Je Welke Chipset

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je Welke Chipset
Hoe Bepaal Je Welke Chipset

Video: Hoe Bepaal Je Welke Chipset

Video: Hoe Bepaal Je Welke Chipset
Video: How to Choose a Motherboard: 3 Levels of Skill 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste componenten van een computermoederbord is de chipset. Daarom is het voor een stabielere werking van de pc erg belangrijk om de stuurprogramma's ervoor op tijd bij te werken. Om dit te doen, moet je weten welke chipset op je bord is geïnstalleerd.

Hoe bepaal je welke chipset
Hoe bepaal je welke chipset

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - het Everest-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om erachter te komen wat de chipset van een moederbord is, is door in de documentatie ervoor te kijken. Als je een computer op bestelling hebt gekocht (je hebt elk onderdeel zelf gekozen), dan zou je voor elk onderdeel technische documentatie moeten hebben gekregen. Daaronder zou een handleiding moeten zijn (een speciale handleiding voor het moederbord), waaruit u informatie over de chipset kunt vinden. Bij het kopen van een reeds geassembleerde computer moeten ze ook alle documentatie verstrekken, hoewel dit niet altijd wordt gedaan.

Stap 2

U kunt het type chipset ook achterhalen met behulp van speciale software. Een van de beste programma's in zijn soort is Everest (betaald). Maar op tal van internetbronnen kunt u een triviale versie van het programma vinden. Download het en installeer het op uw harde schijf.

Stap 3

Voer het programma uit. In het rechtervenster staat een lijst met de belangrijkste apparaten van uw computer. Selecteer daarin "Moederbord". Selecteer vervolgens in de lijst die verschijnt "Chipset". Er verschijnt een venster waarin verschillende secties zullen zijn. De bovenste heet "Apparaatbeschrijving". Dit is de naam van de chipset die op je moederbord is geïnstalleerd. Hieronder vindt u een gedeelte waar u de eigenschappen van de moederbord-chipset kunt zien.

Stap 4

Het onderste gedeelte is getiteld "Apparaatfabrikant". Het bevat alle benodigde links die internetpagina's openen met meer gedetailleerde informatie en waarmee u de chipsetdriver en het BIOS kunt bijwerken. Om de gewenste link te openen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop. De link wordt geopend in de standaard internetbrowser op uw computer. U kunt het ook gewoon naar de adresbalk van elke browser kopiëren.

Aanbevolen: