Kleuren Wijzigen In Paint

Inhoudsopgave:

Kleuren Wijzigen In Paint
Kleuren Wijzigen In Paint

Video: Kleuren Wijzigen In Paint

Video: Kleuren Wijzigen In Paint
Video: Afbeeldingen bewerken met Paint 2024, April
Anonim

Bij het maken van collages moet u soms de kleur van een gedeelte van een afbeelding wijzigen. Dit kan met de tools van de gratis paint.net grafische editor.

Kleuren wijzigen in Paint
Kleuren wijzigen in Paint

Een kleur omkeren

Open de afbeelding in Paint.net met de opdracht "Openen" in het menu "Bestand" of de sneltoets Ctrl + O. In webafbeeldingen wordt een kleurenwiel gebruikt om kleuren te selecteren bij het maken van afbeeldingen, bestaande uit primaire en secundaire kleuren en overgangen daartussen.

De primaire kleuren zijn rood, geel en blauw, de secundaire kleuren zijn paars, oranje en groen. Complementaire kleuren worden verkregen door de belangrijkste te mengen. Kleuren die tegenover elkaar op het kleurenwiel liggen, worden tegengesteld genoemd. Het tegenovergestelde van blauw is geel, rood is cyaan, magenta is groen, enzovoort.

Als u de kleur van de hele afbeelding wilt omkeren, klikt u in het menu Aanpassingen op Kleuren omkeren. Als u de kleur van een bepaald fragment wilt wijzigen, moet u het eerst selecteren. Om een complex object te selecteren, kunt u de gereedschappen Toverstaf en Lasso op de werkbalk gebruiken. De opdracht "Kleuren omkeren" wordt alleen toegepast op de geselecteerde delen van de afbeelding.

Hoe een kleur te vervangen?

Klik op de werkbalk op het pictogram Kleur wisselen. Terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt, klikt u op het fragment van de afbeelding waarvan u de kleur wilt vervangen - dit wordt de hoofdkleur op het palet. Kies op het kleurenwiel een nieuwe kleur voor het doelgebied. Daarna wordt de vervangende kleur de hoofdkleur.

Pas de gereedschapsdiameter en gevoeligheid aan op de eigenschappenbalk. Hoe lager de gevoeligheidswaarde, hoe selectiever Color Swap werkt. Bij 100% gevoeligheid werkt het als een penseel. Verf over het doelgebied, indien nodig, verander de gevoeligheid en diameter van het instrument.

Aanbevolen: