Een USB-flashstation In Elkaar Zetten

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation In Elkaar Zetten
Een USB-flashstation In Elkaar Zetten

Video: Een USB-flashstation In Elkaar Zetten

Video: Een USB-flashstation In Elkaar Zetten
Video: Bestanden kopiëren naar een USB stick op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het maken van een opstartbaar USB-station is nodig als u een besturingssysteem vanaf een USB-station moet installeren. Dit geldt voor eigenaren van een netbook, aangezien hun computers meestal geen diskettestation hebben. Het is ook handig, aangezien schijven gemakkelijk fysiek kunnen worden beschadigd en gegevens op een flashstation lang intact blijven.

Een USB-flashstation in elkaar zetten
Een USB-flashstation in elkaar zetten

Noodzakelijk

  • - USB-drive met een volume van minimaal 2 GB;
  • - een computer met USB-poorten;
  • - software voor het maken van opstartbare verwijderbare media, zoals USB Multiboot.

instructies:

Stap 1

Download en installeer USB Multiboot-software.

Stap 2

Voer een volledige formattering van de flashdrive uit. Om dit te doen, opent u het geïnstalleerde programma, selecteert u in het dialoogvenster Disk Storage Format Tool dat verschijnt het media- en formatteringsbestandssysteem en klikt u op "Start". Bevestig het verwijderen van alle bestanden van de flashdrive.

Stap 3

Open het hulpprogramma USB Multiboot_10.cmd. In de opdrachtregel die verschijnt, tegenover "Voer uw keuze in" plaatst u de letter N en drukt u op enter. Voer vervolgens in dezelfde regel het cijfer 1 in en druk ook op enter.

Stap 4

Selecteer het bestand dat moet worden gebrand. Het programma biedt zowel de selectie van bestanden om vanaf de schijf te branden als het zoeken naar afbeeldingen in iso- of ngr-indeling. Maar vergeet niet om eerder het programma voor het werken met virtuele schijven uit te voeren, want je kunt niet direct een afbeelding selecteren. Na selectie ziet u een dialoogvenster met de titel "Unnatended Install …", klik op "Annuleren" in de antwoordopties.

Stap 5

Schrijf vervolgens in de opdrachtregel het cijfer 2 en druk op enter. Selecteer in het venster dat verschijnt het medium dat de USB-installatieschijf zal zijn. Voer het nummer 3 in de opdrachtregel in en druk op enter, waardoor het opnameproces wordt gestart. Daarna zal er wat tijd verstrijken en verschijnt er een dialoogvenster, klik er op "Ja".

Stap 6

Wacht even totdat de bestanden naar de USB-stick zijn geschreven. Meestal hangt de duur van het proces af van de systeembronnen van uw computer, maar in de meeste gevallen duurt het niet langer dan 20 minuten. Tijdens het opnameproces verschijnen er drie dialoogvensters waarin u op de knop "Ja" moet klikken.

Stap 7

Nadat alle bestanden naar de media zijn geschreven, gaat u ernaar via "mijn computer" of Verkenner. Selecteer alle bestanden op de media, klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Eigenschappen'. Vink het vakje aan naast het kenmerk "Alleen lezen" en pas de wijzigingen toe op alle bestaande en bijgevoegde bestanden en mappen. De opstartbare USB-drive is klaar.

Aanbevolen: