Een Kleurencartridge Van 22 Pk Bijvullen?

Inhoudsopgave:

Een Kleurencartridge Van 22 Pk Bijvullen?
Een Kleurencartridge Van 22 Pk Bijvullen?

Video: Een Kleurencartridge Van 22 Pk Bijvullen?

Video: Een Kleurencartridge Van 22 Pk Bijvullen?
Video: Pantum M6500 | Заправка картриджа | Как разобрать 2024, Mei
Anonim

Type 22-cartridges worden in veel Hewlett-Packard-inkjetproducten gebruikt. Ze hebben een relatief kleine capaciteit en worden snel verbruikt, vooral voor grote volumes kleurenafdrukken.

Een kleurencartridge van 22 pk bijvullen?
Een kleurencartridge van 22 pk bijvullen?

instructies:

Stap 1

Plaats de HP 22-kleurencartridge met het contactvlak van u af gericht. Verwijder de plastic sticker op het oppervlak van de behuizing om toegang te krijgen tot de vulgaten. Binnenin is de cartridge van dit model verdeeld in drie compartimenten, die inkt van verschillende kleuren bevatten. Het bovenste compartiment bevat rode inkt, het compartiment linksonder bevat gele inkt en het compartiment rechtsonder bevat blauw.

Stap 2

U heeft een herbruikbare spuit nodig om te tanken. Pak het, zet op een naald en vul met ongeveer 5 gram inkt in een van de drie kleuren.

Stap 3

In de inktcompartimenten bevinden zich speciale sponzen. Steek de naald in de spons door het vulgat tot een diepte van 0,3 tot 0,6 centimeter. Wees voorzichtig als u de naald verder insteekt, er bestaat een risico op beschadiging van de patroon. In dit geval zal het na het tanken lekken. Nadat u de naald in de spons hebt gestoken, begint u voorzichtig met het injecteren van inkt. Gebruik geen overmatige kracht - onder hoge druk kan er inkt uitspatten en vlekken op uw kleding en gebouwen maken. Als u merkt dat er inkt uit het gaatje begint te stromen, stop dan onmiddellijk met bijvullen - dit betekent dat de cartridge vol is. Trek in dit geval ongeveer 1 gram inkt terug. Herhaal deze handeling voor alle kleuren.

Stap 4

Bevestig het label dat u hebt losgemaakt opnieuw. Als het beschadigd is, gebruik dan een stuk tape of isolatietape.

Stap 5

De gebruikte spuit moet onder stromend water worden afgespoeld. Dit helpt voorkomen dat verschillende kleuren inkt worden gemengd bij volgende vullingen.

Stap 6

Installeer een opnieuw gevulde inktcartridge in de printer en maak een paar kleurenafdrukken. Als de afgedrukte documenten onvolkomenheden vertonen, laat u de cartridge 24 uur in de printer zodat er inkt naar de printkop kan lekken. Houd er ook rekening mee dat als de cartridges lange tijd leeg blijven, de resterende inkt in de spuitopeningen van de printkop kan uitdrogen. In dit geval hoeft u ze alleen maar af te spoelen.

Aanbevolen: