Hoe Een Ram Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ram Aan Te Sluiten
Hoe Een Ram Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Ram Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Ram Aan Te Sluiten
Video: Hoe plastic hellingen op ramen te maken 2024, Mei
Anonim

RAM-modules zijn in speciale slots op het moederbord bevestigd. Deze slots hebben een heel ander ontwerp dan de slots die worden gebruikt voor uitbreidingskaarten. Er zijn ook meer normen voor geheugenmodules dan voor dergelijke borden.

Hoe een ram aan te sluiten
Hoe een ram aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Voordat u aan het werk gaat, moet u het besturingssysteem op de computer uitschakelen, wachten tot het automatisch wordt uitgeschakeld en vervolgens de voeding fysiek loskoppelen. Dit komt door het feit dat sommige moederborden de werking van de machine in de "slaap"-modus ondersteunen, waarin de geheugenmodules gevoed blijven vanuit de stand-bybron, zelfs wanneer de computer is uitgeschakeld. Sommige borden zijn uitgerust met een LED die de aanwezigheid van spanning op de modules signaleert. Maar zelfs als er geen dergelijke LED is, of als deze uitgaat wanneer deze is uitgeschakeld, moet u toch niet proberen om geheugenmodules te vervangen wanneer de voeding is aangesloten.

Stap 2

Als de geheugenmodules zo zijn geplaatst dat de voeding ze afdekt, verwijdert u deze eerst. Verwijder het apparaat voorzichtig zodat het niet op het moederbord valt. Zo'n val bedreigt haar met soms onherstelbare schade.

Stap 3

Maak uzelf vertrouwd met het ontwerp van de geheugenslots. De module in deze sleuf wordt vastgehouden door twee hendels. Als u ze terugtrekt, wordt deze automatisch uit de sleuf verwijderd. Bij het installeren van de module hoeft u de hendels niet aan te raken. Het is voldoende om de module correct te oriënteren en erop te drukken, en ze zullen zelf convergeren en repareren.

Stap 4

Verwijder de module uit de sleuf. Als er meer dan één zijn, pak ze dan allemaal uit.

Stap 5

Onthoud het aantal slots op het bord. Neem de uitgepakte modules mee naar de winkel. Laat ze aan de verkoper zien en informeer hem tegelijkertijd over het aantal slots. Hij zal je adviseren over upgrademogelijkheden, en als sommige modules overbodig blijken te zijn, kan hij ze zelfs van je kopen. Vergeet niet een aankoopbewijs van de verkoper mee te nemen, aangezien de garantieteruggave van modules erop wordt uitgevoerd.

Stap 6

Installeer nieuwe modules in willekeurige volgorde in slots. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten stevig vastzitten.

Stap 7

Als de voeding eerder is verwijderd, installeert u deze opnieuw. Sluit het netsnoer erop aan. Als het was uitgeschakeld door de ingebouwde schakelaar, zet het dan ook aan.

Stap 8

Voer het Memtest86+ programma uit op uw computer. Zorg ervoor dat er geen defecten zijn in de nieuwe modules. Als dit het geval is, wisselt u de modules om met de verkoper.

Aanbevolen: