Hoe Hardware Te Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe Hardware Te Identificeren
Hoe Hardware Te Identificeren

Video: Hoe Hardware Te Identificeren

Video: Hoe Hardware Te Identificeren
Video: Hoe gebruik ik de MyASUS-diagnosefunctie? | ASUS SUPPORT 2024, Mei
Anonim

Een computer is een complex systeem, een verzameling apparaten. Door samen te werken onder de besturing van een besturingssysteem, bieden ze al die mogelijkheden die nauw aansluiten bij ons dagelijks leven.

Hoe hardware te identificeren?
Hoe hardware te identificeren?

instructies:

Stap 1

De overgrote meerderheid van computers is gebouwd volgens het principe van open architectuur. Elk groot knooppunt dat verantwoordelijk is voor een bepaald deel van de functies (processor, videokaart, geluidskaart, enz.) kan eenvoudig worden vervangen door een modernere. Het enige dat u hoeft te weten, is de generatie en familie van het apparaat, om compatibiliteit met de rest van de hardware te garanderen. Er zijn verschillende manieren om hardware te definiëren, zowel intern als extern.

Stap 2

Als u de hardware wilt zien die al beschikbaar en in gebruik is op uw computer, gebruikt u "Apparaatbeheer". Klik op uw bureaublad met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer in het menu dat verschijnt "Eigenschappen". Klik vervolgens op het tabblad "Hardware" op "Apparaatbeheer". Daarna wordt een venster voor u geopend waarin een volledige kaart van de geïnstalleerde computerapparaten wordt weergegeven. Door op het plusteken naast de knooppuntnaam te klikken, krijgt u een korte beschrijving van de apparatuur. Door met de rechtermuisknop op een item te klikken en "Eigenschappen" te kiezen, vindt u meer gedetailleerde informatie over het apparaat.

Stap 3

De tweede optie is geschikt als het apparaat nog niet is geïnstalleerd en niet door het systeem wordt gedetecteerd. Elke fabrikant van computercomponenten en randapparatuur geeft het model op het apparaat zelf aan. Onderzoek de apparatuur op een alfanumerieke identificatie. Het wordt meestal afgedrukt in een groter lettertype dan andere informatie. Verder kunt u met behulp van internet en deze code gemakkelijk gedetailleerde informatie over het apparaat vinden.

Stap 4

Op Windows-besturingssystemen wordt de standaard "Add New Hardware Wizard" gebruikt om hardware te identificeren. Wanneer een nieuw apparaat op de computer wordt aangesloten, vindt het besturingssysteem dit automatisch. Daarna informeert het de gebruiker over de voorbereiding van nieuwe apparatuur. Indien nodig verschijnt er een venster voor het installeren van stuurprogramma's, waarin u het pad naar de stuurprogramma's moet specificeren.

Aanbevolen: