Een Externe Modem Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Externe Modem Aansluiten
Een Externe Modem Aansluiten

Video: Een Externe Modem Aansluiten

Video: Een Externe Modem Aansluiten
Video: Hoe een WiFi router (draadloos) op modem aansluiten? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een modem is een apparaat dat toegang geeft tot internet. Als aan het begin van internet en computertechnologieën modems in de systeemeenheid werden geïnstalleerd, zijn tegenwoordig de zogenaamde externe modems die niet op een computer hoeven te worden geïnstalleerd, erg populair. Ze zijn handiger in gebruik. Het duurt slechts een paar minuten om hem aan te sluiten.

Een externe modem aansluiten
Een externe modem aansluiten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - extern modem;
  • - schijf met modemstuurprogramma's.

instructies:

Stap 1

Plaats de modem op een plaats waar u gemakkelijk bij de telefoonkabel kunt komen. Externe modems kunnen worden uitgerust met een eigen stroomvoorziening of worden gevoed door een computer. De aan/uit-knop bevindt zich meestal aan de voorkant van het apparaat. Klik Het.

Stap 2

Zoek de poort voor aansluiting op de telefoonlijn op het paneel van de modem. Let op de telefoonaansluiting. Het moet twee connectoren hebben, waarvan er één geschikt is voor een telefoonkabel en de andere voor een modemkabel. Sluit de modem aan op een telefoonaansluiting in de muur door het ene uiteinde van de kabel in een poort op de modem te steken en het andere uiteinde in de juiste aansluiting op de telefoonaansluiting.

Stap 3

Zet uw pc aan en wacht tot het besturingssysteem volledig is geladen. Sluit daarna uw externe modem rechtstreeks aan op de USB-poort aan de achterkant van uw computer.

Stap 4

Nadat de modem is aangesloten, wordt de Plug And Play-apparaatdetectietechnologie geactiveerd. Plaats de schijf met het modemstuurprogramma in het optische station van uw computer. Selecteer in het Plug And Play-venster de locatie om de stuurprogramma's te downloaden. Selecteer uw optische station en klik vervolgens op Volgende. De service installeert automatisch stuurprogramma's op uw computer. Het modem is klaar voor gebruik.

Stap 5

Nu moet u uw netwerkverbinding instellen. Ga naar het configuratiescherm en selecteer "Wizard Netwerkverbinding". Configureer met behulp van deze applicatie de benodigde netwerkparameters die uw internetprovider u moet verstrekken.

Stap 6

Stel in elk venster de benodigde netwerkinstellingen stap voor stap in. Aan het einde moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren (ook verstrekt door uw internetprovider). Sla vervolgens op de laatste regel alle instellingen op. Het externe modem is nu volledig geconfigureerd en u kunt verbinding maken met internet. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de gemaakte verbinding en selecteer de opdracht "Verbinden" of "Verbinding tot stand brengen".

Stap 7

Stuur voor handiger werk de snelkoppeling van de gemaakte verbinding naar het bureaublad. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding en selecteer de regel "Verzenden naar bureaublad".

Aanbevolen: