Hoe Het Register Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Terug Te Krijgen
Hoe Het Register Terug Te Krijgen

Video: Hoe Het Register Terug Te Krijgen

Video: Hoe Het Register Terug Te Krijgen
Video: How to Backup Registry in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het is meestal nodig om het systeemregister van Windows OS te herstellen of te herstellen na de virale impact van sommige kwaadaardige programma's. Gelukkig kan deze taak goed worden opgelost met de standaardmiddelen van het systeem zelf en is er geen tussenkomst van extra software nodig.

Hoe het register terug te krijgen
Hoe het register terug te krijgen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren" om de toegang tot de registervermeldingen te herstellen. Typ gpedit.msc in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het hulpprogramma Groepsbeleid-editor door op OK te klikken.

Stap 2

Vouw de koppeling Gebruikersconfiguratie uit en ga naar het gedeelte Beheersjablonen. Vouw het systeemknooppunt uit en zoek de optie Registerbewerkingstools niet beschikbaar maken. Roep het contextmenu van het gevonden beleid op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. Pas het selectievakje in de regel "Uitgeschakeld" toe en klik op de knop "Toepassen". Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 3

Als u een alternatieve register-editor hebt geïnstalleerd, start u deze en vouwt u de tak HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem uit. Zoek een stringparameter met de naam DiasbleRegistryTools en verander de waarde in 0.

Stap 4

Een andere optie voor het uitvoeren van dezelfde actie is om een speciaal.bat-bestand te maken met reg.exe en HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem / v DisableregistryTools / t REG_DWORD / d 0 / f pause. Voer het gemaakte bestand uit en wacht op het bericht over het openen van het hulpprogramma voor de Register-editor in de console.

Stap 5

Gebruik een alternatieve methode om het register terug te krijgen. start hiervoor de toepassing Kladblok en maak een nieuw document aan. Typ Windows Register-editor versie 5.00 op de eerste regel en voer [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem] in op de tweede regel. Beëindig het document met een derde regel met "DisableRegistryTools" = dword: 00000000 en sla uw wijzigingen op. Wijzig de extensie van het gegenereerde bestand in.reg en voer het bestand uit.

Aanbevolen: