Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Het Spelen Op Steam

Inhoudsopgave:

Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Het Spelen Op Steam
Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Het Spelen Op Steam

Video: Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Het Spelen Op Steam

Video: Hoe Geld Terug Te Krijgen Voor Het Spelen Op Steam
Video: How To Refund A Game On Steam | 2021 Tutorial | SEE DESC. 2024, April
Anonim

De gamers van vandaag zijn vaak geïnteresseerd in hoe ze geld terug kunnen krijgen voor het spelen op Steam, de grootste online service voor het verkopen van mediaproducten. Je kunt rechtstreeks in Steam een terugbetaling doen, waarbij je ervoor zorgt dat aan alle noodzakelijke voorwaarden hiervoor is voldaan.

Ontdek hoe u uw geld kunt terugkrijgen voor het spelen op Steam
Ontdek hoe u uw geld kunt terugkrijgen voor het spelen op Steam

Steam-terugbetalingsbeleid

Geld voor het gekochte spel kan alleen worden geretourneerd als er niet meer dan twee uur aan is besteed. Volgens Valve (de makers van Steam) is dit voldoende om het gekochte product te testen. Bovendien is het niet nodig om je meteen 120 minuten in het spel te verdiepen: je kunt pauzeren, de applicatie sluiten en openen wanneer dat nodig is.

De tweede beperking op Steam-terugbetalingen is de periode na de aankoop. Het is alleen toegestaan om uw geld terug te vorderen binnen twee weken na het downloaden van het product uit de online winkel. Dienovereenkomstig kan de verstrekte 120 minuten testen worden verlengd met 14 dagen. Al deze regels zijn niet alleen van toepassing op originele gameproducten, maar ook op allerlei add-ons die afzonderlijk worden aangeschaft.

Het wordt aanbevolen dat je geld terugbetaalt voor het spelen op Steam in de volgende gevallen:

  • onvoldoende computerkracht (het spel loopt vast, vertraagt of start helemaal niet);
  • de applicatie bevat fouten (bugs) die zijn gemaakt door de schuld van de ontwikkelaars;
  • het spel komt niet overeen met de beschrijving in Steam.

Toch is het in andere situaties toegestaan om een product om te ruilen voor geld, bijvoorbeeld als het je gewoon niet bevalt. Gebruikers die de game hebben getest, worden vervolgens gevraagd om hun feedback erover achter te laten, zodat andere spelers van tevoren kunnen nadenken of ze de game wel of niet willen kopen. Na aankoop van de game wordt de speeltijd weergegeven in het gebruikersprofiel. Het moet worden gecontroleerd om de kans niet te missen om het spel te weigeren, indien nodig.

Hoe een terugbetaling te doen?

Om geld te ontvangen voor de aankoop van de game, moet je inloggen op de Steam-client, die op je computer moet zijn geïnstalleerd. U moet de login en het wachtwoord invoeren van het profiel waarmee het bijbehorende product is gekocht. Het algoritme voor verdere acties is als volgt:

  1. Selecteer het gedeelte "Help" van het menu en klik op het item "Steam Support".
  2. Scroll naar beneden in de lijst die wordt geopend en selecteer "Games, programma's, enz.".
  3. Klik op de naam van het gewenste product (u kunt de zoekbalk gebruiken als er veel spellen zijn).
  4. Klik op de knop "Product voldeed niet aan de verwachtingen" en klik vervolgens op "Ik wil een terugbetaling aanvragen voor dit cadeau".

Daarna wordt u doorgestuurd naar het gedeelte procedureregistratie. Het programma bepaalt automatisch of aan de retourvoorwaarden is voldaan en biedt, als alles in orde is, aan op welke manier het geld wordt ontvangen. Dit kan een overschrijving zijn naar een Steam-account, een bankkaart of een elektronische portemonnee (afhankelijk van hoe het product is gekocht).

Als je geld wilt uitgeven om een andere game te kopen, moet je ervoor kiezen om geld op je Steam-account te ontvangen. Het geld wordt direct teruggestort. Het overboeken van geld naar bankkaarten en e-wallets kan enkele werkdagen (tot twee weken) duren. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met de ondersteuningsservice door het juiste item in het menu te selecteren.

Terugbetalingen voor pre-orders en andere producten

Veel spelers vragen hoe ze geld terug kunnen krijgen voor een game op Steam als deze vooraf is besteld, dat wil zeggen dat het product is betaald voordat het officieel beschikbaar kwam om te downloaden. In dit geval moet u wachten tot de goederen in de winkel aankomen en ze naar uw computer downloaden. Vanaf dit moment begint het aftellen van de voorziene tijd voor kennismaking. Terugbetalingen in de toekomst worden op dezelfde manier uitgevoerd als bij een regulier spel.

Ook zijn er recentelijk andere producten, zoals films, te koop in Steam. Ze zijn niet onderhevig aan retourvoorwaarden, dus je moet goed nadenken voordat je iets koopt dat niets met games te maken heeft. Je kunt de Help-sectie raadplegen voor eventuele wijzigingen in het Steam-beleid voor gekochte producten.

Aanbevolen: