Hoe Het Beheerdersaccount Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beheerdersaccount Terug Te Krijgen
Hoe Het Beheerdersaccount Terug Te Krijgen

Video: Hoe Het Beheerdersaccount Terug Te Krijgen

Video: Hoe Het Beheerdersaccount Terug Te Krijgen
Video: FIX: Lost Administrative Rights In Windows 10 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem is de hoofdgebruiker de beheerder, die ook alle rechten heeft voor alle acties in het systeem. Na een systeemfout is het beheerdersaccount mogelijk niet meer beschikbaar en wordt de download uitgevoerd namens een andere gebruiker.

Hoe het beheerdersaccount terug te krijgen
Hoe het beheerdersaccount terug te krijgen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - toegang tot een van de rekeningen.

instructies:

Stap 1

Ga naar Gebruikersaccounts en Family Safety, Accountbeheer. Bekijk de lijst met beschikbare accounts en zoek degene die je eerder hebt gebruikt. Als het de status "Uitgeschakeld" heeft, activeer het dan door erop te klikken met de linkermuisknop. Op een pc kunnen in de regel meerdere accounts worden aangemaakt, die elk hun eigen rechten hebben.

Stap 2

Roep het venster met accountinstellingen op. Om dit te doen, voert u de opdracht control userpasswords2 in de regel Query uitvoeren in en drukt u op enter. Voer dergelijke commando's zorgvuldig in, omdat u een spellingsfout kunt maken en dan zal het besturingssysteem een andere functie vervullen. Het venster Gebruikersaccounts toont een lijst van alle gebruikers op het systeem. Vink het vakje aan naast Gebruikersnaam en wachtwoord vereisen.

Stap 3

Start het besturingssysteem op in de veilige modus. Om dit te doen, drukt u bij het opstarten van uw computer op F8 en selecteert u vervolgens "Veilige modus" in de lijst. Deze modus kan alleen worden ingevoerd onder het beheerdersaccount, wat zal gebeuren als het wachtwoord niet is ingesteld. Ga naar Gebruikersaccounts en stel je eigen account in.

Stap 4

Als u de aanmelding bij "Beheerder" moet bevestigen met een wachtwoord en u weet dit niet, gebruik dan de Windows-installatieprogramma's. Met het programma ERD Commander kunt u bijvoorbeeld systeeminstellingen beheren, het register bewerken, toegang verlenen tot de inhoud van de harde schijf, enz. Je vindt het op de speciale softwareportal softportal.ru. Als uw computer ernstig is beschadigd door virussen en er geen servicehulpprogramma's beschikbaar zijn, kunt u de beheerdersrechten niet terugkrijgen. In dit geval hoeft u alleen het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Aanbevolen: