Hoe Het Geluidspictogram Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluidspictogram Terug Te Krijgen
Hoe Het Geluidspictogram Terug Te Krijgen

Video: Hoe Het Geluidspictogram Terug Te Krijgen

Video: How To Fix Volume / Sound Icon Missing from Taskbar in Windows 10 [2 Fixes] 2022, December
Anonim

Als het besturingssysteem de standaardinstellingen gebruikt, moet een pictogram met een gestileerd luidsprekerbeeld worden weergegeven in de rechterbenedenhoek van het beeldscherm (in de "lade"). Door erop te klikken met de linkermuisknop verschijnt de volumeregeling op het scherm. Zoals de meeste elementen van de grafische interface van het besturingssysteem, kan de weergave van dit pictogram door de gebruiker worden in- of uitgeschakeld.

Hoe het geluidspictogram terug te krijgen
Hoe het geluidspictogram terug te krijgen

instructies:

Stap 1

Wanneer u versies van Windows Vista of Windows 7 gebruikt, moet u een van de secties van het "Configuratiescherm" openen om de weergave van het pictogram voor volumeregeling in de lade in te schakelen - dit wordt "Systeempictogrammen" genoemd. De eenvoudigste manier om dit te doen is via de taakbalk. Beweeg uw muis over het pictogram Verborgen pictogrammen weergeven, de pijl aan de linkerrand van het systeemvak van de taakbalk. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen in het pop-upcontextmenu.

Stap 2

Zoek in de kolom "Systeempictogrammen" van het geopende venster het opschrift "Volume". In de kolom "Gedrag" tegenover deze inscriptie bevindt zich een vervolgkeuzelijst met twee items - selecteer de regel "Aan" erin.

Stap 3

Onder de tabel in dit venster staan ​​twee links voor aanvullende acties. Klik op de eerste - "Meldingspictogrammen aanpassen". Een nieuwe pagina met een vergelijkbare tabel wordt in hetzelfde venster geladen. Zoek de regel "Volume" er opnieuw in. Deze keer bevat de vervolgkeuzelijst in de kolom Gedrag drie keuzes: stel de waarde in op Pictogram en meldingen weergeven en klik op OK. Een wit pictogram met een gestileerde luidsprekerafbeelding zou in de lade moeten verschijnen.

Stap 4

Misschien moet u een ander pictogram retourneren - het Realtek HD-dispatcher-oproeppictogram. Het ziet er precies hetzelfde uit als het pictogram voor de volumeregeling van het systeem, maar is oranje gekleurd en is bedoeld om het stuurprogramma van de geluidskaart op te roepen met meer gedetailleerde instellingen voor geluidsweergave. Als je dit pictogram een ​​tijdje niet hebt gebruikt, heeft het besturingssysteem het in de lijst met verborgen pictogrammen geplaatst. Klik op de knop "Verborgen pictogrammen weergeven" aan de rechterrand van het systeemvak en u vindt dit pictogram in de lijst die wordt geopend.

Stap 5

U kunt het systeem opdracht geven om dit pictogram nooit te verbergen. Klik met de rechtermuisknop op de knop "Verborgen pictogrammen weergeven", selecteer "Eigenschappen" en klik op de link "Meldingspictogrammen configureren". Zoek in de kolom "Pictogrammen" het opschrift "HD Audio Control Panel" naast het rode pictogram en selecteer "Pictogram en meldingen weergeven" in de vervolgkeuzelijst. Klik op OK om uw wijzigingen vast te leggen.

Populair per onderwerp