Hoe Het Prullenbakpictogram Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Prullenbakpictogram Terug Te Krijgen
Hoe Het Prullenbakpictogram Terug Te Krijgen

Video: Hoe Het Prullenbakpictogram Terug Te Krijgen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2023, Februari
Anonim

Heel vaak gebeurt het dat na het opschonen van het bureaublad van het Windows-besturingssysteem niet alleen ongebruikte snelkoppelingen verdwijnen, maar ook handige pictogrammen, bijvoorbeeld de prullenbak. Er is geen reden tot paniek: de Prullenbak zelf is er nog steeds en het is vrij eenvoudig om deze op uw bureaublad te herstellen. Houd er echter rekening mee dat pictogrammen in verschillende versies van Windows op verschillende manieren worden hersteld.

Hoe het prullenbakpictogram terug te krijgen
Hoe het prullenbakpictogram terug te krijgen

Het is nodig

Besturingssysteem geïnstalleerd Windows Vista, Windows XP of Windows 7

instructies:

Stap 1

Open het bedieningspaneel. De eenvoudigste manier om dit te doen is door op de Start-knop in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad te klikken. Selecteer in het menu dat verschijnt de regel "Configuratiescherm", zoek vervolgens het pictogram "Personalisatie" en klik erop. Er verschijnt een venster, aan de linkerkant waarvan u op de knop "Bureaubladpictogrammen wijzigen" moet klikken. Hier vindt u het ontbrekende prullenbakpictogram. In het vak "Bureaubladpictogrammen" moet u een vinkje plaatsen naast het pictogram "Prullenbak". Klik vervolgens op "OK". Deze methode is geschikt voor het besturingssysteem Windows Vista. Dezelfde reeks acties kan worden gebruikt om het prullenbakpictogram in het Windows 7-besturingssysteem te herstellen.

Stap 2

Open de map Mijn computer. Dit doet u eenvoudig door te dubbelklikken op het pictogram Deze computer op uw bureaublad. Ga naar het menu Extra en selecteer Mapopties. Zoek het tabblad "Beeld" en schakel het selectievakje naast "Beveiligde bestanden verbergen" uit. In de waarschuwing die verschijnt, klikt u op de knop "Ja" en vervolgens op "OK". Nu zou u een knop "Mappen" in het algemene paneel van de verkenner moeten hebben, waarop u klikt, vindt u de verloren prullenbak in het linkerdeel van het venster. Sleep het prullenbakpictogram naar het bureaublad. Deze methode voor het herstellen van de prullenbak wordt gebruikt in het besturingssysteem Windows XP.

Stap 3

Gebruik de volgende methode als de stappen beschreven in de tweede paragraaf van de instructie niet hebben geholpen en het niet mogelijk was om het prullenbakpictogram op het bureaublad te herstellen. We moeten naar het register van het besturingssysteem. Klik op de knop "Start" en selecteer de regel "Uitvoeren" in het menu dat verschijnt. Typ in het dialoogvenster de opdracht regedit en klik op de knop "OK". Het register wordt geopend, waarin u de regel KEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ HideDesktopIcons \ NewStartPanel moet vinden. Deze regel bevat parameter {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}, verander de waarde in 0. Het prullenbakpictogram wordt teruggezet op het bureaublad.

Populair per onderwerp