Een Webcam Op Een Laptop Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Een Webcam Op Een Laptop Uitschakelen
Een Webcam Op Een Laptop Uitschakelen

Video: Een Webcam Op Een Laptop Uitschakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Disable Built-In Webcams on Windows Computers - Device Manager Tutorial 2023, Februari
Anonim

Er zijn situaties waarin het nodig is om de webcam van de laptop uit te schakelen. De redenen kunnen zeer uiteenlopend zijn: de wens om incognito te blijven tijdens virtuele communicatie, batterijvermogen te sparen, of misschien ergert u zich aan de aanwezigheid van een alziend oog. Dit kan op verschillende manieren: via het toetsenbord, via de module Apparaatbeheer en via de software van de camera zelf.

Een webcam op een laptop uitschakelen
Een webcam op een laptop uitschakelen

Het is nodig

Laptop, webcam

instructies:

Stap 1

Alle laptopmodellen hebben een Fn-toets op hun toetsenbord. Deze bevindt zich aan de linkerkant van het toetsenbord naast de Ctrl-toets. Dit is een functietoets, zoals de naam al doet vermoeden. Door op deze toets te drukken, worden extra functies van andere toetsen op het toetsenbord geactiveerd. De betekenis van deze functies is meestal gemarkeerd met blauwe markeringen, minder vaak met een andere contrasterende kleur. De functietoetsen kunnen het geluidsniveau, de helderheid en het in- en uitschakelen van verschillende apparaten, waaronder de webcam, regelen. Zoek naar het webcamsymbool op het toetsenbord van de laptop. Meestal bevindt het zich op een van de toetsen van "F1" tot "F2".

Stap 2

Houd de Fn-toets ingedrukt en druk op de webcamtoets. Er verschijnt kort een doorgestreept camerabeeld op het scherm. De camera is uitgeschakeld.

Stap 3

U kunt de webcam ook uitschakelen via het besturingssysteem. Start hiervoor de Hardware Manager-module." Open hiervoor het venster Eigenschappen vanuit het contextmenu Deze computer. Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer. Zoek in de boomachtige lijst van alle hardwareapparaten die verschijnt "Imaging Device" en klik op de "plus" ernaast. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw webcam die verschijnt en selecteer het item "Uitschakelen" in het contextmenu. Bevestig de actie in het aanvraagvenster door op de knop "OK" te klikken. Het apparaat wordt uitgeschakeld.

Stap 4

Als u alleen de videosessie wilt beëindigen en het apparaat in het systeem niet hoeft los te koppelen, sluit dan eenvoudig het programmavenster dat de webcam bestuurt door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het venster te klikken, of op de " video-oproep beëindigen” in het clientprogrammavenster.

Populair per onderwerp