Een Windows-map Sluiten Van Gedeelde Toegang

Inhoudsopgave:

Een Windows-map Sluiten Van Gedeelde Toegang
Een Windows-map Sluiten Van Gedeelde Toegang

Video: Een Windows-map Sluiten Van Gedeelde Toegang

Video: Een Windows-map Sluiten Van Gedeelde Toegang
Video: Mappen toevoegen en verwijderen van 'Snelle toegang' in de Verkenner 2024, April
Anonim

Bijna elke gebruiker is zich bewust van de noodzaak om de toegang tot gegevens die op een computer worden verwerkt, te beperken. Omdat ze echter geen problemen willen ondervinden, besteden maar weinig mensen aandacht aan dit probleem. Ondertussen impliceert de oplossing niet noodzakelijk het gebruik van informatieversleutelingsprogramma's. U kunt dus een map sluiten voor openbare toegang in Windows met behulp van het besturingssysteem zelf.

Een Windows-map sluiten van gedeelde toegang
Een Windows-map sluiten van gedeelde toegang

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Start Windows Verkenner. Dit kan worden gedaan door op de snelkoppeling te klikken, die zich meestal in de categorie "Accessoires" van het gedeelte "Programma's" van het menu "Start" bevindt. Als deze snelkoppeling er niet is, opent u het dialoogvenster "Programma uitvoeren" door het item "Uitvoeren" van hetzelfde menu te selecteren. Typ explorer.exe in het tekstvak en druk op Enter

Stap 2

Zoek in Verkenner de map die u voor openbare toegang wilt sluiten. Vouw de knooppunten uit in de hiërarchie die wordt weergegeven in het deelvenster Mappen, te beginnen met Deze computer. Selecteer de gewenste directory door er met de muis op te klikken

Stap 3

Geef het eigenschappenvenster van de gevonden map weer. Klik met de rechtermuisknop op het in de derde stap geselecteerde element. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin "Eigenschappen"

Stap 4

Sluit de map voor openbare toegang voor lokale en netwerkgebruikers. Schakel in het eigenschappenvenster naar het tabblad "Toegang". Activeer in de bedieningsgroep "Lokaal delen en beveiliging" de optie "Deel deze map opheffen". Deactiveer de optie "Deze map delen" in de groep "Netwerk delen en beveiliging". Klik op de knop "Toepassen"

Stap 5

Begin met het beschermen van uw map met codering met behulp van het besturingssysteem. Dit voorkomt dat iemand anders dan degene die is ingelogd met het huidige account toegang heeft tot de inhoud. Ga naar het tabblad "Algemeen" van het eigenschappenvenster. Klik op de knop "Overige…"

Stap 6

Schakel codering in voor de geselecteerde map. Vink de optie "Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen" aan in het dialoogvenster "Aanvullende kenmerken"

Stap 7

Begin met het versleutelen van de mapgegevens. Klik op de knop OK in het huidige dialoogvenster. Klik op de knop OK in het eigenschappenvenster. Het venster Bevestiging kenmerkwijziging wordt weergegeven. Selecteer daarin de optie "Naar deze map en naar alle submappen en bestanden" en klik nogmaals op de knop OK

Stap 8

Wacht tot het coderingsproces de inhoud van de map heeft voltooid. De voortgangsindicator van de taak wordt weergegeven in het dialoogvenster "Kenmerken toepassen …".

Aanbevolen: