Hoe Maak Je Een Gedeelde Map Op Het Netwerk

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Gedeelde Map Op Het Netwerk
Hoe Maak Je Een Gedeelde Map Op Het Netwerk

Video: Hoe Maak Je Een Gedeelde Map Op Het Netwerk

Video: Hoe Maak Je Een Gedeelde Map Op Het Netwerk
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Tijdens het werken op kantoor is het erg belangrijk om snel toegang te hebben tot bepaalde informatie. Om een gemakkelijke workflow met gedeelde bronnen te bieden, is het gebruikelijk om netwerkmappen aan te maken. In dit geval is het belangrijk om de bescherming van dergelijke mappen goed te configureren.

Hoe maak je een gedeelde map op het netwerk
Hoe maak je een gedeelde map op het netwerk

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en wacht tot Windows Seven is opgestart. Open het menu Deze computer. Om dit te doen, kunt u op de bijbehorende snelkoppeling op het bureaublad klikken of op de toetsen "Start" en E drukken.

Stap 2

Navigeer naar de partitie op uw harde schijf waar de netwerkmap zich bevindt. Klik met de rechtermuisknop in het vrije gedeelte van het menu. Plaats de muisaanwijzer op het veld Nieuw en selecteer Map.

Stap 3

Voer de naam van de nieuwe map in en druk op Enter. Kopieer de benodigde bestanden naar de aangemaakte map. Klik op het pictogram van deze map en beweeg met de muis over het veld "Gedeeld".

Stap 4

Selecteer in het uitgevouwen submenu de optie "Specifieke gebruikers". Wacht tot het nieuwe dialoogvenstermenu start. Klik op de pijl in het veld "Gebruikers" en selecteer "Alle".

Stap 5

Klik op de knop "Delen" en wacht tot de instellingen voor de opgegeven map zijn gewijzigd. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Toepassen op bestanden en submappen". Klik nu op de knop "Voltooien" en sluit het instellingenmenu.

Stap 6

Deze methode is niet veilig omdat elke gebruiker toegang heeft tot belangrijke bronnen. Als alle werkcomputers deel uitmaken van een werkgroep, open dan alleen toegang tot deze categorie.

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop op de netwerkshare en selecteer het veld "Gedeeld". Selecteer in het nieuwe menu het item "Werkgroep (lezen en schrijven)". Pas de wijzigingen toe en start uw computer opnieuw op.

Stap 8

Gebruik de beschreven methode niet als niet alle computers die u nodig hebt deel uitmaken van één werkgroep. Dit zal ertoe leiden dat een bepaalde categorie gebruikers geen toegang heeft tot de bestanden. Dit probleem kan worden opgelost door een extra account op uw computer aan te maken. Volg deze procedure. Open nu de share-eigenschappen van de map en voer de naam van de nieuwe gebruiker in. Klik op de knop Toevoegen. Sla uw wijzigingen op.

Aanbevolen: