Een Herstelpunt Voor Windows XP Maken

Inhoudsopgave:

Een Herstelpunt Voor Windows XP Maken
Een Herstelpunt Voor Windows XP Maken

Video: Een Herstelpunt Voor Windows XP Maken

Video: Een Herstelpunt Voor Windows XP Maken
Video: Herstelpunt maken in Windows Vista [Subtitles] 2024, April
Anonim

Windows-besturingssystemen hebben een zeer goede functie genaamd Systeemherstel. Hiermee kunt u het systeem in een werkende staat herstellen in het geval van een storing of het binnendringen van virussen.

Een herstelpunt voor Windows XP maken
Een herstelpunt voor Windows XP maken

instructies:

Stap 1

Schakel eerst de automatische aanmaak van systeemherstelcontrolepunten voor Windows XP in. Het wordt niet aanbevolen om het in te schakelen als het volume van de systeempartitie van de harde schijf zeer beperkt is. Open het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer".

Stap 2

Selecteer Eigenschappen. Open het tabblad "Systeemherstel" in het venster dat verschijnt. Markeer de systeempartitie van de schijf en klik op de knop "Opties". Wijs de vereiste hoeveelheid ruimte op deze partitie toe, die zal worden toegewezen voor het maken van herstelcontrolepunten. Klik op de knop "Ok".

Stap 3

Maak nu uw eigen controlepunt voor systeemherstel. Open het menu Start en ga naar het submenu Alle programma's. Selecteer het tabblad "Accessoires", vervolgens "Systeemwerkset" en ga naar het menu "Systeemherstel".

Stap 4

Selecteer in het venster dat verschijnt de optie "Een herstelpunt maken". Klik volgende". Voer een naam of beschrijving in voor het toekomstige punt. Klik op de knop Maken en wacht tot het proces voor het maken van checkpoints is voltooid.

Stap 5

Om het eerder gemaakte controlepunt te gebruiken, opent u het menu Systeemherstel zoals beschreven in de derde stap. Selecteer "De computer herstellen naar een eerdere staat". Klik volgende".

Stap 6

In een nieuw venster wordt een kalender weergegeven met vetgedrukte datums waarop de herstelpunten zijn gemaakt. Selecteer de gewenste datum en klik op de knop "Volgende". Bevestig in het volgende venster het geselecteerde controlepunt door op de knop "Volgende" te klikken. Nadat het systeemherstelproces is voltooid, wordt de computer automatisch opnieuw opgestart. Onthoud dat dit proces geen invloed heeft op niet-systeembestanden, d.w.z. alle nieuwe documenten, muziek, films, enz. zal worden gered.

Aanbevolen: