Een Windows 7 USB-flashstation Maken Dat Opstartbaar Is Voor Een Netbook

Inhoudsopgave:

Een Windows 7 USB-flashstation Maken Dat Opstartbaar Is Voor Een Netbook
Een Windows 7 USB-flashstation Maken Dat Opstartbaar Is Voor Een Netbook

Video: Een Windows 7 USB-flashstation Maken Dat Opstartbaar Is Voor Een Netbook

Video: Een Windows 7 USB-flashstation Maken Dat Opstartbaar Is Voor Een Netbook
Video: How to Install and Partition Windows 7 2024, Mei
Anonim

De huidige markt voor computers, laptops en netbooks is zeer divers. Heel vaak staan er apparaten op die niet in staat zijn om cd-/dvd-schijven te lezen, wat op zijn beurt de installatie van het besturingssysteem erop bemoeilijkt. De oplossing voor dit probleem is om het besturingssysteem te installeren met behulp van een USB-drive (flashdrive).

Een Windows 7 USB-flashstation maken dat opstartbaar is voor een netbook
Een Windows 7 USB-flashstation maken dat opstartbaar is voor een netbook

Voorbereiding

Als u een schijf met het besturingssysteem Windows 7 hebt, kunt u een ISO-image van die schijf maken met programma's zoals UltraISO of Nero. Ook kan de voltooide Windows 7-afbeelding worden gedownload van internet, bijvoorbeeld van de Microsoft-website.

Om een opstartbare Windows 7-flashdrive te maken, hebt u een USB-drive nodig met een capaciteit van minimaal 4 Gigabyte. De flashdrive dient geformatteerd te zijn, terwijl het wenselijk is dat de flashdrive na het formatteren het NTFS-bestandssysteem heeft.

Windows 7 USB / DVD-downloadtool installeren

Met dit officiële programma van de ontwikkelaar van Windows 7 - Microsoft - kun je snel opstartbare USB-apparaten maken. U kunt dit programma downloaden van de Microsoft-website. Volg de instructies in de Installation Assistant om het programma te installeren. Nadat u het programma in de regel Bronbestand hebt uitgevoerd, geeft u het pad op naar de ISO-image van Windows 7 en klikt u op Volgende. Geef in de volgende stap in de rechterbenedenhoek van het programmavenster het type media op waarop het systeembeeld zal worden opgenomen (USB). Selecteer in het venster dat verschijnt het gewenste USB-station en klik op de knop Beginnen met kopiëren. Het programma geeft een waarschuwing weer dat alle gegevens op de media permanent worden verwijderd. Klik op Erase USB Device, waarna het programma u nogmaals vraagt naar de intentie om alle bestanden van de gebruikte media te verwijderen, selecteer "Ja". Als gevolg hiervan gaat het programma verder met het kopiëren van de afbeelding van het besturingssysteem naar een USB-station. Wacht tot het einde van het kopieerproces. Totdat het programma informeert over het succesvol kopiëren van de systeemkopie naar de USB-stick, mag u de computer niet uitschakelen en de USB-media niet verwijderen.

Een kant-en-klaar opstartbaar USB-station gebruiken

De meeste moderne netbooks behandelen USB-apparaten niet als het primaire opstartapparaat. In dit opzicht is het vereist om het BIOS van de netbook te configureren, waarop Windows 7 vanaf een USB-flashstation wordt geïnstalleerd. Om dit te doen, zet u de netbook aan of start u deze opnieuw op en drukt u op de DEL- of F2-toets bij het opstarten van het BIOS (de vereiste toets kan verschillen afhankelijk van de fabrikant van het BIOS). Als u op de vereiste toets drukt, wordt het hoofd-BIOS-venster geladen. Ga naar het tabblad Opstarten, selecteer de regel Harde schijven en druk op Enter. Markeer in het geopende venster de regel 1st Drive, druk op Enter en selecteer een USB-drive uit de lijst. Druk op Esc om terug te gaan naar het opstartvenster en ga naar het gedeelte Boot Device Priority. Hier, in de regel 1st Boot Device, moet u ook de USB-drive specificeren. Sla de BIOS-instellingen op en klik op Afsluiten.

Aanbevolen: