Een Herstelpunt Maken Restore

Inhoudsopgave:

Een Herstelpunt Maken Restore
Een Herstelpunt Maken Restore

Video: Een Herstelpunt Maken Restore

Video: Een Herstelpunt Maken Restore
Video: Een herstelpunt maken in Windows 10 2024, Maart
Anonim

In Windows-besturingssystemen is er een functie om terug te keren naar eerder opgeslagen instellingen (systeemherstel). Om het terugdraaien van het systeem mogelijk te maken, is het noodzakelijk om periodiek herstelpunten te maken, d.w.z. sla de huidige instellingen op.

Een herstelpunt maken restore
Een herstelpunt maken restore

instructies:

Stap 1

Open het startmenu. Voer in de regel onder "Programma's en bestanden zoeken" de zoekopdracht "Maken" in. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de regel "Een herstelpunt maken". Het dialoogvenster Systeemeigenschappen wordt geopend met het tabblad Systeembeveiliging ingeschakeld.

Stap 2

Klik op de knop "Maken …" onderaan het venster dat verschijnt. Er wordt een venster geopend voor het invoeren van een beschrijving om het herstelpunt te identificeren.

Stap 3

Voer een beschrijving in voor het herstelpunt dat u wilt maken. U kunt bijvoorbeeld de volgende zinnen invoeren: "Het programma N is geïnstalleerd" of "Het systeem is ontdaan van virussen", enz. Klik vervolgens op de knop "Maken". Het proces van het opslaan van de systeeminstellingen wordt gestart, d.w.z. een herstelpunt maken.

Stap 4

Nadat het systeem een herstelpunt heeft gemaakt, verschijnt het venster "Systeembeveiliging" met de tekst "Het herstelpunt is met succes gemaakt". Klik in dit venster op de knop "Sluiten". Wanneer u nu Systeemherstel start, wordt het door de gebruiker gemaakte herstelpunt weergegeven.

Aanbevolen: