Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Demonteren?

Inhoudsopgave:

Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Demonteren?
Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Demonteren?

Video: Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Demonteren?

Video: Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Demonteren?
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Maart
Anonim

Moderne grafische kaarten hebben krachtige processors die veel warmte genereren. Om de kaarten te koelen, worden heatsinks met extra koelkoelers gebruikt. Na verloop van tijd raken deze ventilatoren verstopt, bedekt met een laag stof en vallen ze volledig uit. Daardoor daalt ook het koelniveau van de videokaart. Er bestaat een risico op oververhitting van de grafische adapterprocessor en op storing. In dergelijke gevallen moet u de ventilator van de videokaart reinigen of vervangen.

Een koeler voor een grafische kaart demonteren
Een koeler voor een grafische kaart demonteren

Noodzakelijk

Computer, grafische kaart koeler, horloge schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Koppel de systeemeenheid los van het lichtnet. Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder het deksel van de systeemeenheid. Koppel de monitorkabel los van de videokaart. Verwijder de schroef waarmee de videokaart aan de systeemeenheid is bevestigd. Als er een aparte voedingskabel naar de videokaart gaat, koppel deze dan los. Verwijder het vervolgens uit de sleuf en trek het uit de systeemeenheid.

Stap 2

Bekijk goed hoe de ventilator op de grafische kaart is bevestigd. Het wordt meestal bevestigd met vier zelftappende schroeven op de hoeken van het frame. U kunt deze schroeven losdraaien met een horlogeschroevendraaier. Als een dergelijke schroevendraaier niet beschikbaar is, kunt u andere beschikbare hulpmiddelen gebruiken (bijvoorbeeld een mes). Nu de koeler is losgekoppeld van de videokaart, moet je het netsnoer ervan verwijderen. Trek het netsnoer naar u toe en verwijder het uit de verbindingsinterface.

Stap 3

Nu kunt u de koeler reinigen en smeren. Een vochtige doek werkt goed voor het reinigen van de ventilatorbladen. Om de ventilator te smeren, moet je de sticker aan de voorkant verwijderen. Deze bevindt zich aan de zijkant van de ventilator, die naar de radiator is gericht. Je moet het niet door elkaar halen, want er zijn geen andere stickers. Verwijder deze sticker van de ventilator. Om dit te doen, pak je de rand op met een mes en trek je hem er gewoon af. U krijgt dan toegang tot het ventilatorlager. Druppel een druppel machineolie in het lager en plak de sticker weer terug.

Stap 4

Om de ventilator aan te sluiten, plaatst u eerst de koeler op zijn plaats en steekt u deze in de stroomaansluiting. Plaats vervolgens de videokaart terug in de sleuf en zet deze vast met de schroef. Sluit zo nodig de voeding aan op de videokaart.

Stap 5

Zet de computer aan zonder het deksel van de systeemeenheid te sluiten. Controleer de werking van de videokaartkoeler. Als er geen klachten zijn over de werking van de ventilator, zet u de computer uit en sluit u het deksel van de systeemeenheid. Sluit de kabel van de monitor aan op de videokaart.

Aanbevolen: