Een Geïntegreerde Grafische Kaart Overklokken

Inhoudsopgave:

Een Geïntegreerde Grafische Kaart Overklokken
Een Geïntegreerde Grafische Kaart Overklokken

Video: Een Geïntegreerde Grafische Kaart Overklokken

Video: Een Geïntegreerde Grafische Kaart Overklokken
Video: ZO kan JIJ je VIDEOKAART SNELLER maken! | TechTime 2024, Mei
Anonim

In een poging om de kosten te drukken, hebben fabrikanten de videokaart van hun eigen printplaat gestript en in het moederbord geïntegreerd. Hierdoor was het mogelijk om het aparte videogeheugen en een eigen chip te verwijderen. In plaats daarvan worden RAM-bronnen opnieuw toegewezen en wordt de noordbrug van het moederbord gebruikt. Maar dit alles maakte de mogelijkheid om dergelijke kaarten te overklokken een moeilijke taak. Dit komt door de moeilijkheid om te zorgen voor koeling van de noordbrug, de noodzaak om het RAM-geheugen te overklokken. Het overklokken van een geïntegreerde videokaart komt dus neer op het optimaliseren van de prestaties.

Een geïntegreerde grafische kaart overklokken
Een geïntegreerde grafische kaart overklokken

Het is nodig

computer, moederbord met geïntegreerde videokaart

instructies:

Stap 1

Verhoog de hoeveelheid RAM. Het vervangen van een geheugenmodule door een grotere of het installeren van een extra beugel voorkomt herverdeling van het geheugen tussen de computer en de videokaart ten nadele van de laatste.

Stap 2

Om de snelheid van videoverwerking in games te verhogen, moet je concessies doen aan de kwaliteit. Instellingen aanpassen: lagere textuurkwaliteit en schermresolutie, anti-aliasing en andere resourceafhankelijke functies uitschakelen.

Stap 3

Kijk voor nieuwe stuurprogramma's en firmware op de website van de fabrikant van het moederbord. Het downloaden en installeren van bijgewerkte stuurprogramma's verbetert vaak de prestaties door de interactie tussen het besturingssysteem en de apparaatstuurprogramma's te optimaliseren.

Stap 4

Het overklokken van de processor en het RAM-geheugen van uw computer zal de grafische prestaties verbeteren. De frequenties van de kern en systeembus namen toe als gevolg van het overklokken van de processor, wat leidt tot lagere geheugentimings. Negeer de staat van het systeem en de noodzaak van extra koeling tijdens het overklokken niet. Bij het overklokken van de geïntegreerde videokaart begint de north bridge erg heet te worden en moet je geld uitgeven aan een extra goed koelsysteem om beschadiging van het moederbord te voorkomen.

Stap 5

Ook toenemende spanningswaarden leiden tot ernstige schade. Houd daarom tijdens het overklokproces zorgvuldig de status van het systeem in de gaten. Alle wijzigingen moeten geleidelijk worden aangebracht, waarbij de toestand van het systeem in elke fase wordt getest.

Stap 6

Sommige fabrikanten laten de mogelijkheid om geïntegreerde videokaarten te overklokken via de BIOS-instellingen van het moederbord. Deze instellingen zijn zeer verschillend en afhankelijk van het model. In de specificaties van je moederbord vind je de gedetailleerde beschrijvingen ervan of zoek je een handleiding op de website van de fabrikant.

Aanbevolen: