Hoe De Harde Schijf Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Schoon Te Maken
Hoe De Harde Schijf Schoon Te Maken

Video: Hoe De Harde Schijf Schoon Te Maken

Video: Hoe De Harde Schijf Schoon Te Maken
Video: KETTING EN TANDWIELEN FIETS GOED SCHOONMAKEN: Zo doe je dat 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk zijn er geen dergelijke gebruikers die niet zouden worden geconfronteerd met het probleem van onvoldoende schijfruimte. Tegelijkertijd worden er veel onnodige bestanden op de harde schijf van de computer opgeslagen. Dit kunnen tijdelijke bestanden zijn die achterblijven na het verwijderen van programma's of onderdelen van videogames die achterblijven na het verwijderen van een game. Door de harde schijf te reinigen van onnodige bestanden, kunt u niet alleen extra geheugen krijgen, maar ook de harde schijf versnellen.

Hoe de harde schijf schoon te maken
Hoe de harde schijf schoon te maken

Noodzakelijk

Computer, Winchester

instructies:

Stap 1

Nadat bestanden van de harde schijf zijn verwijderd, worden ze in de prullenbak geplaatst, terwijl ze ruimte blijven innemen op de harde schijf van de pc. Open de prullenbak (deze bevindt zich altijd op het bureaublad). Zorg ervoor dat er geen bestanden zijn die u nodig hebt die per ongeluk van uw computer zijn verwijderd. Als die er zijn, selecteert u het bestand en klikt u in het bovenste paneel van de prullenbak op de opdracht "Herstellen". Als de prullenbak niet de gewenste bestanden kan bevatten, selecteert u de opdracht "Prullenbak leegmaken". Nu is alle onnodige informatie volledig van de harde schijf verwijderd.

Stap 2

Er blijft veel "vuilnis" achter na het bezoeken van verschillende internetpagina's. Dit zijn zogenaamde tijdelijke en cookiebestanden. Ze moeten ook van de harde schijf worden verwijderd. Klik hiervoor op "Start", ga naar het tabblad "Configuratiescherm" en selecteer het onderdeel "Internetopties". Let op de regel "Browsegeschiedenis. Hieronder staan twee regels - "Verwijderen" en "Parameters". Klik op de regel "Verwijderen". Alle tijdelijke bestanden zijn nu verwijderd van de harde schijf van de computer.

Stap 3

Ga via het "Configuratiescherm" naar het menu "Programma's toevoegen of verwijderen". Er zal een volledige lijst zijn van alle programma's die op deze computer zijn geïnstalleerd. Bekijk deze programma's. Verwijder degene die je niet nodig hebt. Om dit te doen, selecteert u rechts tegenover de programmanaam het item "Verwijderen".

Stap 4

U moet ook de cache van uw internetbrowser wissen. Als uw browser Opera is, selecteer dan "Toolbar", dan het tabblad "Instellingen", ga dan naar het tabblad "Geschiedenis" en klik op "Cache wissen".

Stap 5

Verwijder ook kapotte snelkoppelingen op het bureaublad. Heel vaak wordt het programma verwijderd en blijft de snelkoppeling ervan op het bureaublad staan. Dit zal niet veel ruimte op de harde schijf vrijmaken, maar onnodige "junk" die de harde schijf vertraagt zal worden verwijderd en de algehele systeemsnelheid zal toenemen.

Aanbevolen: