Hoe Schijf C Schoon Te Maken Voor Installatie

Inhoudsopgave:

Hoe Schijf C Schoon Te Maken Voor Installatie
Hoe Schijf C Schoon Te Maken Voor Installatie

Video: Hoe Schijf C Schoon Te Maken Voor Installatie

Video: Hoe Schijf C Schoon Te Maken Voor Installatie
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Voordat u een nieuw besturingssysteem installeert, is het raadzaam om de gewenste partitie van de harde schijf volledig te wissen. Als er momenteel een besturingssysteem op de schijf is geïnstalleerd, moet dit worden geformatteerd.

Hoe schijf C schoon te maken voor installatie
Hoe schijf C schoon te maken voor installatie

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - Windows-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Kopieer eerst alle belangrijke bestanden naar een andere partitie op uw harde schijf. Let erop dat alle gegevens die op het bureaublad van de computer zijn opgeslagen zich op de systeempartitie bevinden. Zorg ervoor dat er geen belangrijke informatie achterblijft op de lokale C-schijf.

Stap 2

Installeer het Partition Manager-programma. Hiermee kunt u de systeempartitie opschonen voordat u de Windows-installatie start. Start uw computer opnieuw op en open PM. Selecteer in het snelmenu de optie Geavanceerde modus.

Stap 3

Zoek een grafische weergave van de gewenste lokale schijf. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer "Formaat". Geef in het nieuwe venster het bestandssysteem op waarin de partitie wordt geformatteerd.

Stap 4

Voer een volumelabel in, bijvoorbeeld systeem, en klik op de knop Formatteren. Nadat u bent teruggekeerd naar het hoofdmenu van het programma, vindt u de knop "In afwachting van wijzigingen toepassen" op de werkbalk. Klik erop en bevestig de start van het gegevensverwijderingsproces.

Stap 5

Start uw computer opnieuw op nadat het bijbehorende venster verschijnt. Het hulpprogramma Partition Manager voert alle noodzakelijke bewerkingen uit in DOS-modus.

Stap 6

Als u geen programma's wilt installeren om de partitie te formatteren, plaatst u gewoon de Windows-installatieschijf in het station en zet u de computer aan. Kies de optie om op te starten vanaf het dvd-station.

Stap 7

Volg het stapsgewijze menu om het systeem te installeren. Nadat een lijst met beschikbare lokale stations verschijnt, selecteert u degene waarop het nieuwe exemplaar van Windows wordt geïnstalleerd. Klik op de knop Formatteren (Windows Vista en 7) of de F-toets (Windows XP).

Stap 8

Ga na het voltooien van de reinigingsprocedure voor de geselecteerde partitie verder met de installatie van het besturingssysteem. Het is vermeldenswaard dat wanneer u met Vista- en Seven-schijven werkt, u elke partitie kunt formatteren, zelfs als het besturingssysteem op een andere lokale schijf of harde schijf wordt geïnstalleerd.

Aanbevolen: