Hoe De Lens Van De Schijf Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Lens Van De Schijf Schoon Te Maken?
Hoe De Lens Van De Schijf Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Lens Van De Schijf Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Lens Van De Schijf Schoon Te Maken?
Video: hoe de expansietank van de auto-koelvloeistof te reinigen 2024, April
Anonim

Alle apparatuur verslijt en gaat na verloop van tijd kapot. Hetzelfde lot wacht op de schijf van uw computer. Door een verstopte lens begint hij schijven slechter te lezen. Als u geen preventie doet, moet u deze binnenkort vervangen door een nieuwe. Lees verder voor het reinigen van de lens van de schijf.

Hoe de lens van de schijf schoon te maken?
Hoe de lens van de schijf schoon te maken?

Noodzakelijk

  • - vloeistof voor het wassen van contactlenzen;
  • - rietje;
  • - Zachte borstel.

instructies:

Stap 1

Koppel de voeding los. Verwijder de schijf uit de systeemeenheid van uw pc en demonteer deze vervolgens. Neem een rietje (wat een cocktailbuisje betekent). Breng het naar de lens. Druk een rand tegen de aandrijfkop.

Stap 2

Trek vervolgens de zaag voorzichtig door de buis om de lens te reinigen. Blaas in geen geval. Anders zal stof zich vermengen met vochtige lucht en stevig hechten aan de lens en de kop. Raak de lens ook niet aan om te voorkomen dat de uitlijning wordt verstoord.

Stap 3

Neem een kleine plastic container. Je hebt het nodig om je lensverzorgingsvloeistof erin te doen. De container moet droog zijn. Grijp er nooit met uw vingers in. Dit kan ertoe leiden dat er een klein deeltje in de vloeistof terechtkomt, dat, vermengd ermee, het oppervlak van de lens kan beschadigen.

Stap 4

Neem een zachte borstel. Dompel het in vloeistof en schuif het over de lens. Selecteer de richting die overeenkomt met de draairichting van de schijf. Merk op dat de vloeistof de lens van de aandrijving moet overstromen, maar nooit op de aandrijvingskop zelf mag komen.

Stap 5

Wacht vijf minuten nadat de vloeistof is aangebracht. Gedurende deze tijd moet al het vuil dat zich in de lens heeft verzameld, oplossen. Om de aandrijflens permanent te reinigen, veegt u eroverheen met een droge maar nog vochtige borstel. Hiermee wordt eventueel achtergebleven vuil verwijderd.

Stap 6

Droog de lens. Om dit te doen, leid het met een droge, zachte zuur. Deze procedure moet worden herhaald totdat de lens visueel droog is. Dek de schijf vervolgens af met een papieren handdoek (gebruik nooit een doek). Wacht 15 minuten.

Stap 7

Verwijder vervolgens het weefsel en inspecteer de lens. Als er resten op zitten, verwijder deze dan met een borstel. Bedek de lens vervolgens opnieuw met een papieren handdoek en laat nog eens 15 minuten zitten. Onderzoek de lens zorgvuldig. Als het oppervlak schoon is, zet u de schijf weer in elkaar en installeert u deze op zijn oorspronkelijke plaats in de systeemeenheid.

Aanbevolen: