Een Lokaal Netwerk Instellen In Vista

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Instellen In Vista
Een Lokaal Netwerk Instellen In Vista

Video: Een Lokaal Netwerk Instellen In Vista

Video: Een Lokaal Netwerk Instellen In Vista
Video: ICT: Windows Netwerk instellen 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van een lokaal netwerk in Windows Vista is vrij eenvoudig. Dit kan zowel op kantoor als thuis. Koop gewoon een speciaal routerapparaat waarmee u meerdere bestaande verbindingen in één keer kunt combineren.

Een lokaal netwerk instellen in Vista
Een lokaal netwerk instellen in Vista

instructies:

Stap 1

Selecteer een Internet Service Provider (ISP) om een Digital Subscriber Line (DSL) of kabelverbinding in te stellen. Voor DSL-verbindingen is de ISP meestal de telefoonaanbieder.

Stap 2

Stel een modem, router of apparaat in dat deze twee functies combineert. Sommige ISP's sturen deze apparaten per e-mail wanneer u verbinding maakt met hun service, anders moet u ze kopen. Als je een modem en router of een combinatie van deze apparaten hebt, volg dan de verdere instructies van je ISP of de betreffende instructies hieronder.

Stap 3

Sluit de modem aan op een stopcontact. Sluit het ene uiteinde van een telefoonsnoer aan op de juiste poort op het product (WAN) en steek het andere uiteinde in een telefoonaansluiting in de muur.

Stap 4

Sluit het ene uiteinde van een Ethernet-kabel aan op een LAN-poort (Local Area Network) van het apparaat en steek het andere uiteinde in de overeenkomstige poort op de computer waarmee u verbinding wilt maken met internet. Zet uw computer aan (of herstart).

Stap 5

Open de "Wizard Internet-verbinding" door op de knop "Start" te klikken. Selecteer "Configuratiescherm", klik op "Netwerk en internet" door op "Netwerkcentrum" te klikken, vervolgens op "Netwerkverbinding instellen" en selecteer vervolgens "Verbinding maken met internet".

Stap 6

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in die door de provider zijn verstrekt en maak verbinding. Als het gelukt is, sla het dan op. Start een willekeurige browser en probeer bijvoorbeeld een pagina te openen www.google.com. Bovendien kan de "Verbindingswizard" zelfstandig de prestaties van deze verbinding controleren door informatie uit te wisselen met andere computers die op het interne netwerk zijn aangesloten. Dit kan worden gedaan door op de juiste toets te drukken nadat het maken van een nieuwe verbinding is voltooid.

Aanbevolen: