Internet Instellen Voor Twee Computers Op Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Internet Instellen Voor Twee Computers Op Een Lokaal Netwerk
Internet Instellen Voor Twee Computers Op Een Lokaal Netwerk

Video: Internet Instellen Voor Twee Computers Op Een Lokaal Netwerk

Video: Internet Instellen Voor Twee Computers Op Een Lokaal Netwerk
Video: How to Share Internet from PC to PC via Ethernet 2024, April
Anonim

Dankzij de mogelijkheden van het Windows-besturingssysteem kunt u snel openbare verbindingen maken. Deze functie is vooral relevant in een situatie waarin thuis- of kantoorcomputers zijn aangesloten op een lokaal netwerk.

Internet instellen voor twee computers op een lokaal netwerk
Internet instellen voor twee computers op een lokaal netwerk

Het is nodig

patch snoer

instructies:

Stap 1

Om een groot aantal pc's op één internetkanaal aan te sluiten, is het gebruikelijk om routers te gebruiken. Als u alle twee computers op het netwerk moet aansluiten, hoeft u de gespecificeerde apparatuur niet aan te schaffen. Sluit de computers aan op een lokaal netwerk met behulp van een patchkabel met omgekeerde krimp.

Stap 2

Het maakt niet uit hoe een van de computers toegang krijgt tot internet. Hiervoor kunnen de volgende apparaten worden gebruikt: USB-modem, wifi-adapter of andere netwerkkaart. Open de lijst met netwerkverbindingen van deze pc.

Stap 3

Ga naar eigenschappen internet verbinding. Selecteer het tabblad "Toegang". Schakel delen in voor deze verbinding. Vink hiervoor het vakje naast het gewenste item aan. Selecteer het lokale netwerk waartoe computers toegang hebben.

Stap 4

Sla uw internetverbindingsinstellingen op. Open de eigenschappen van de lokale verbinding met de tweede computer. Configureer de instellingen voor het gebruik van het TCP/IP-protocol. Voer hiervoor een statisch IP-adres in en sla de instellingen op.

Stap 5

Nu moet je zorgen voor een stabiele internetverbinding op de tweede computer. Open hiervoor het menu TCP / IP-instellingen van de netwerkkaart die op de eerste pc is aangesloten. Voer het IP-adres in zodat uw computers overeenkomen met de subnetmaskers. Je kunt het beste gewoon het laatste segment van het adres vervangen.

Stap 6

Geef het IP-adres op van de server waarmee de internetverbinding tot stand wordt gebracht. In dit geval speelt de eerste computer de rol van de server. Voer daarom in het veld "Standaardgateway" het IP-adres van de netwerkkaart in.

Stap 7

Start beide computers opnieuw op nadat de configuratie van de netwerkadapters is voltooid. Controleer de internetverbinding van beide pc's. Wijzig de firewall- en firewall-instellingen als de tweede computer geen toegang heeft tot internet.

Aanbevolen: