Een Lokaal Netwerk Instellen Voor 2 Computers

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Instellen Voor 2 Computers
Een Lokaal Netwerk Instellen Voor 2 Computers

Video: Een Lokaal Netwerk Instellen Voor 2 Computers

Video: Een Lokaal Netwerk Instellen Voor 2 Computers
Video: ICT: Windows Netwerk instellen 2024, April
Anonim

Als u een lokaal netwerk tussen twee computers moet maken, haast u dan niet om dure apparatuur aan te schaffen. U hebt het niet nodig, zelfs niet als u van plan bent de internettoegang vanaf beide pc's te configureren.

Een lokaal netwerk instellen voor 2 computers
Een lokaal netwerk instellen voor 2 computers

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Koop een extra netwerkkaart. Het is nodig om twee computers op een lokaal netwerk aan te sluiten. Installeer deze netwerkkaart in een computer die al met internet is verbonden. Als zo'n pc nog niet bestaat, selecteert u deze en sluit u de netwerkadapter hierop aan. Ga je een laptop als server gebruiken, dan heb je een USB-LAN-adapter nodig.

Stap 2

Verbind nu twee netwerkkaarten van verschillende computers met elkaar via een netwerkkabel om dit probleem op te lossen. Schakel beide computers in om op elke computer automatisch een nieuw LAN te detecteren. Open de lijst met lokale netwerken van de eerste pc.

Stap 3

Ga naar de eigenschappen van de netwerkkaart die op de tweede computer is aangesloten. Open de TCP / IP (v4) Internet Protocol-instellingen. Vink het vakje aan naast Het volgende IP-adres gebruiken. Voer de waarde in, die 198.198.198.1 zal zijn. Klik op de knop "Ok".

Stap 4

Maak nu een verbinding met de server op deze computer. Zorg ervoor dat de geselecteerde pc toegang heeft tot internet. Open de eigenschappen voor deze verbinding. Zoek het menu "Toegang" en open het. Vink het vakje aan naast het item dat ervoor zorgt dat deze verbinding door andere computers op het lokale netwerk kan worden gebruikt. Selecteer in de volgende regel het gewenste netwerk. Klik op de knop "OK" om de instellingen op te slaan.

Stap 5

Configureer nu de parameters van de netwerkinterfacekaart van de tweede computer. Ga hiervoor naar de eigenschappen van het Internet Protocol TCP/IP (v4). Voer de waarde in voor het IP-adres 198.198.198 2. Zorg ervoor dat u de items "Standaardgateway" en "Voorkeurs-DNS-server" invult. Ze vereisen dat u de waarde van het IP-adres van de eerste computer invoert. Sla de instellingen voor dit menu op. Vernieuw de internetverbinding van de eerste pc. Zorg ervoor dat de tweede computer toegang heeft tot internet.

Aanbevolen: