Een Computer Instellen Op Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Computer Instellen Op Een Lokaal Netwerk
Een Computer Instellen Op Een Lokaal Netwerk

Video: Een Computer Instellen Op Een Lokaal Netwerk

Video: Een Computer Instellen Op Een Lokaal Netwerk
Video: ICT: Windows Netwerk instellen 2024, April
Anonim

Computernetwerken zijn wijdverbreid in onze tijd. Zonder hen zal een volwaardige uitwisseling van informatie tussen gebruikers niet werken. De netwerken zelf zijn anders. Dit zijn internet-, kantoor- en lokale netwerken. Om computers via een lokaal netwerk te configureren, worden ze eerst verbonden met een twisted pair-kabel in een gemeenschappelijke virtuele ruimte. Daarna worden de computers zelf geconfigureerd. Om dit te doen, is het beter om de diensten van gecertificeerde specialisten te gebruiken, of u kunt het zelf proberen.

Een computer instellen op een lokaal netwerk
Een computer instellen op een lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

Ga naar het startmenu. Selecteer het tabblad "Configuratiescherm". Open het item "netwerkverbindingen" of "netwerkcontrolecentrum". Als u geen netwerkverbindingen heeft, voer dan de "Nieuwe verbindingswizard" uit. Nadat de eerste verbinding verschijnt, moet u deze configureren. Om dit te doen, moet u weten tot welke "thuisgroep" uw computer behoort en welke "ip-adressen" andere computers hebben. Als het netwerk voor de eerste keer wordt geconfigureerd, geeft u deze parameters zelf op. Om de "thuisgroep" te achterhalen of te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "mijn computer". Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen". Er verschijnt een venster voor u waar u de computernaam en thuisgroep ziet. U kunt deze waarden wijzigen. Start je computer opnieuw op.

Stap 2

Ga daarna naar het menu "netwerkverbindingen". Klik met de rechtermuisknop op het netwerkverbindingspictogram. Selecteer Eigenschappen. U ziet een venster waarin u de parameter "Internet Protocol (TCP / IP)" vindt. Klik op de knop Eigenschappen. Vink in het venster dat verschijnt het vakje "gebruik het volgende IP-adres" aan. Schrijf het in deze volgorde op: "129.168.0.1". Het cijfer één betekent het serienummer van de computer op het netwerk. De volgende computers moeten "2, 3" zijn, enzovoort. Klik met de muis in het veld "subnetmasker". De waarde "255.255.255.0" wordt geschreven. Verander niets. Iets hieronder kunt u "preferred DNS-server" schrijven, bijvoorbeeld "192.168.001.1". Sla uw wijzigingen op.

Stap 3

Daarna moet u de toegang tot uw lokale schijven configureren. Dubbelklik hiervoor op het pictogram "mijn computer". U ziet een venster met lokale stations. Klik met de rechtermuisknop op een ervan. Selecteer "Delen" in het menu dat verschijnt. Vink de selectievakjes aan naast de opties die u denkt toe te staan. Druk op de "ok"-knop. Stel nu die andere computers op dezelfde manier in.

Stap 4

Open vervolgens een willekeurig venster. Voer in de adresbalk het ip-adres van de naburige computer in en als je alles goed hebt gedaan, krijg je toegang tot de bronnen. Als dit niet het geval is, zet u uw firewall uit en probeert u het opnieuw.

Aanbevolen: