Welk Besturingssysteem Is Het Beste

Inhoudsopgave:

Welk Besturingssysteem Is Het Beste
Welk Besturingssysteem Is Het Beste

Video: Welk Besturingssysteem Is Het Beste

Video: Welk Besturingssysteem Is Het Beste
Video: Smart tv platforms vergelijken - Welke is het beste? 2024, Mei
Anonim

Op dit moment is Windows 7 het meest populaire besturingssysteem. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en het installatiegemak zal dit systeem, ondanks pogingen van andere ontwikkelaars, jarenlang aan de leiding blijven.

Linux versus Windows
Linux versus Windows

Een moderne gebruiker die met een computer werkt, denkt niet eens na over welke processen zich in de systeemeenheid afspelen, wat het besturingssysteem is en hoe het functioneert.

Besturingssysteem

Een besturingssysteem is een specifieke set software die de verwerking van informatie implementeert om deze over te dragen naar apparaten voor het uitvoeren van taken die aan een computer zijn toegewezen. Zonder besturingssysteem is een computer slechts een reeks onderling verbonden ijzeren elementen. Met het besturingssysteem kan de gebruiker gemakkelijk met informatie werken zonder na te denken over hoe de gegevens worden verwerkt.

Windows 7

Hoe duidelijker en handiger de interface van het besturingssysteem wordt gepresenteerd, hoe populairder deze is bij de consument. Het meest populaire besturingssysteem op dit moment is dus Windows7. Studies hebben aangetoond dat de meeste gebruikers de voorkeur geven aan dit specifieke besturingssysteem, dat in die tijd Windows XP verving.

Deze versie is inderdaad eenvoudig te beheren, geeft praktisch geen "glitch", stelt u in staat een groot aantal applicatieprogramma's te downloaden, is eenvoudig te installeren en wordt regelmatig bijgewerkt. Dit is een complete versie, die de populariteitspiek nog enkele jaren kan behouden.

Er werd een poging gedaan om de achtste versie van Windows populair te maken, maar dat mislukte meteen. Bovendien hoopte de ontwikkelaar aanvankelijk dat het nieuwe systeem meer zou worden gebruikt in tablets dan in laptops.

Naast de meerdere versies van Windows zijn er andere besturingssystemen.

Andere besturingssystemen

Linux, speciaal gemaakt voor de gebruiker en volledig gratis aangeboden, is dus vrij eenvoudig te gebruiken. Bovendien heeft het een unieke shell die geen extra software vereist - antivirus. Hiermee kunt u de verwerking van gegevens versnellen. Om de een of andere reden heeft dit besturingssysteem geen wortel geschoten, hoewel de ontwikkelaars de interface speciaal voor Windows hebben aangepast en ook enkele compatibele applicaties hebben uitgebracht, waaronder speelgoed.

Volgens statistieken wordt Linux door 1% van het totale aantal gebruikers gebruikt.

MacOS is een interessant besturingssysteem, dat door ongeveer 8% van de gebruikers als basis werd gekozen. Maar voor degenen die gewend zijn om met Windows van elke versie te werken, zal het moeilijk zijn om dit besturingssysteem onder de knie te krijgen. Bovendien is het niet gevoelig voor toepassingen van andere systemen.

Sommige pc's zijn uitgerust met een ingebouwd MacOS-besturingssysteem en gebruikers kunnen het apparaat gewoon niet gebruiken voor het beoogde doel. De toegankelijke en gebruiksvriendelijke Windows-interface, waardoor een groot aantal gebruikers er verliefd op is geworden, is de schuld van alles.

Het Windows-besturingssysteem is het meest populair. Het heeft de voorkeur van bijna 90% van de gebruikers. Dit geldt voor versies 95, 98, XP, 7, 8, enzovoort. Welnu, de meest populaire versie is Windows 7.

Aanbevolen: