Welk Besturingssysteem Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Welk Besturingssysteem Te Kiezen
Welk Besturingssysteem Te Kiezen

Video: Welk Besturingssysteem Te Kiezen

Video: Welk Besturingssysteem Te Kiezen
Video: Welk consumentenkrediet kiezen? 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zijn de meest bekende besturingssystemen Windows, Linux en Mac OS. Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het kiezen van een besturingssysteem voor een computer is niet alleen een verantwoordelijke, maar ook een nogal moeilijke taak.

Welk besturingssysteem te kiezen
Welk besturingssysteem te kiezen

Noodzakelijk

installatieschijven met Windows en Linux

instructies:

Stap 1

Bepaal wat de belangrijkste taken zijn die u op de computer wilt oplossen. In veel gevallen kiezen gebruikers niet voor Windows vanwege de verdiensten, maar omdat andere besturingssystemen gewoon niet over de software beschikken die ze nodig hebben. Gimp voor Linux kan bijvoorbeeld niet altijd Photoshop voor Windows volledig vervangen; dit geldt ook voor veel andere programma's. Kwalitatief hoogwaardige software speelt een doorslaggevende rol bij het kiezen van een OS, hiermee moet rekening worden gehouden.

Stap 2

U moet weten dat het Mac OS, dat is ontworpen voor Apple-computers, nu op gewone computers kan worden gebruikt. In dit geval hebben we het over het besturingssysteem Mac OS X. Als je van software voor Mac OS houdt, kun je Mac OS X installeren op een gewone computer met een Intel-processor. Tijdens de installatie kunnen verschillende problemen met het functioneren van de apparatuur optreden, maar de meeste kunnen worden opgelost. Het installeren van Mac OS op een gewone computer roept echter nog steeds veel twijfels op over de wenselijkheid ervan. Daarom is de keuze meestal tussen Windows en Linux.

Stap 3

Kies een van de Linux-distributies als uw computer voornamelijk wordt gebruikt voor het bekijken van films en foto's, het luisteren naar muziek en toegang tot internet. U zult in staat zijn om alle gebruikelijke taken voor u op te lossen, terwijl u bijna volledig van de problemen met virussen afkomt. De architectuur van Linux is zodanig dat virussen alleen ernstige schade kunnen aanrichten in het geval van onjuiste gebruikersacties - bijvoorbeeld wanneer constant onder een beheerdersaccount wordt gewerkt.

Stap 4

Houd er bij het kiezen van een besturingssysteem rekening mee dat u voor Windows moet betalen en dat Linux-distributies vrij worden verspreid. Houd ook rekening met de prijs van antivirus voor Windows, Microsoft Office en andere betaalde programma's. Voor Linux kunt u gratis tegenhangers van de meeste populaire Windows-programma's gebruiken. Zelfs als Open Office Microsoft Office niet volledig kan vervangen en Gimp een professionele Photoshop niet kan vervangen, is een dergelijke vervanging best geschikt voor het oplossen van gewone alledaagse taken.

Stap 5

Houd er rekening mee dat veel Windows-programma's kunnen worden uitgevoerd vanuit Linux met behulp van de Wine-toepassing. Met de lancering van complexe software - bijvoorbeeld Microsoft Office, kunnen zich enkele problemen voordoen, maar meestal kunnen ze worden opgelost. Eenvoudige applicaties draaien meestal volledig gratis en werken prima. Als je niet zonder software voor Windows kunt, test dan het werk ervan in Linux. Als alles in orde is, kun je veilig overschakelen naar dit besturingssysteem - nadat je het onder de knie hebt, is het niet langer mogelijk om je te dwingen terug te keren naar Windows.

Stap 6

Houd er rekening mee dat Linux een heel andere ideologie heeft dan Windows. In het begin lijkt werken in Linux misschien onhandig, maar na verloop van tijd zul je je realiseren dat veel taken in Linux nog gemakkelijker en handiger op te lossen zijn dan in Windows. Linux is even wennen en vooral moeilijk voor degenen die al jaren met Windows werken.

Stap 7

Probeer Linux in demo-modus, veel distributies bieden deze optie. U voert het besturingssysteem gewoon uit vanaf een cd zonder installatie, dit maakt het mogelijk om het uiterlijk van het besturingssysteem en zijn belangrijkste kenmerken te evalueren. Als je het besturingssysteem over het algemeen goed vindt, installeer het dan als een tweede op je computer. U kunt zowel Windows als Linux gebruiken, zodat u de voor- en nadelen van beide systemen kunt vergelijken.

Aanbevolen: