Welk Besturingssysteem Op Een Netbook Zetten?

Inhoudsopgave:

Welk Besturingssysteem Op Een Netbook Zetten?
Welk Besturingssysteem Op Een Netbook Zetten?

Video: Welk Besturingssysteem Op Een Netbook Zetten?

Video: Welk Besturingssysteem Op Een Netbook Zetten?
Video: Install Android 10 On PC Laptop Or Desktop Bliss OS 12 2024, April
Anonim

Netbooks hebben, in tegenstelling tot laptops en pc's, niet veel stroom, maar ze kunnen een goede hulp zijn onderweg, op reis of als je een grote computer kwijtraakt. Een goed geïnstalleerd besturingssysteem bepaalt hoe efficiënt het werken op een netbook zal zijn.

netbook
netbook

Noodzakelijk

Netbook, installatie flashkaart met OS

instructies:

Stap 1

Het installeren van een besturingssysteem op een netbook hangt af van wat de gebruiker gewend is. Op elke moderne netbook kun je verschillende versies van Windows installeren, evenals de gratis en redelijk eenvoudig te gebruiken Ubuntu. Sommige gebruikers geven ook de voorkeur aan Linux Mint of gOS.

Stap 2

Bij het kiezen van een Windows-versie kiezen gebruikers meestal tussen Windows XP, Vista, Windows 7 en 8. Aangezien de XP- en Vista-versies behoorlijk zwaar zijn voor netbooks met een laag vermogen en de afgelopen jaren verouderd zijn, en de Eight een nieuwe versie die nog niet gebruiksvriendelijk is, de meest voorkomende is Windows 7. Voor netbooks is er een speciale, lichtere versie, Windows 7 Starter, met beperkte functionaliteit, meer ontworpen voor het werken met internet en instant messengers (Skype, Line, Viber). U kunt echter altijd MS Office-toepassingen en andere programma's op Windows installeren. Het voordeel is het standaardmenu dat gebruikers kennen, de mogelijkheid om de benodigde software te vinden, compatibiliteit met mobiele apparaten.

Stap 3

Voor degenen die de voorkeur geven aan gratis besturingssystemen: Linux Ubuntu Netbook Edition (of een andere versie van Ubuntu) is lichtgewicht en neemt niet veel ruimte in beslag in het geheugen van de netbook. Dit besturingssysteem is vrij eenvoudig te begrijpen, zelfs voor een beginner, omdat het er "gebaseerd" op Windows uitziet en in feite dezelfde functies uitvoert. Helaas kunnen veel specifieke programma's niet op dit besturingssysteem worden geïnstalleerd, wat gebruikers niet belet gratis tekst- en spreadsheeteditors (gratis OpenOffice), instant messengers van welke aard dan ook, een foto- en videoviewer te installeren.

Stap 4

Een ander eenvoudig besturingssysteem van Linux is Linux Mint, dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met eenvoudig Windows XP. Het besturingssysteem is ook gratis, eenvoudig te installeren via USB (flashdrive), maar heeft een vrij beperkt aantal programma's en applicaties die geïnstalleerd kunnen worden.

Stap 5

Iemand die niet op een netbook werkt, maar alleen webapplicaties en internet in het algemeen gebruikt, zal de eenvoudige en lichte gOS van Good OS LLC waarderen. Qua uiterlijk lijkt het op besturingssystemen voor smartphones en tablets, wanneer er veel widgets op één desktop staan. Niet geschikt voor wie programma's gaat installeren voor werk of ontspanning, maar wel voor wie een communicatiemiddel met de buitenwereld via internet nodig heeft.

Aanbevolen: