Welk Besturingssysteem Is Het Beste Voor Een Laptop

Welk Besturingssysteem Is Het Beste Voor Een Laptop
Welk Besturingssysteem Is Het Beste Voor Een Laptop

Video: Welk Besturingssysteem Is Het Beste Voor Een Laptop

Video: Welk Besturingssysteem Is Het Beste Voor Een Laptop
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, Mei
Anonim

De keuze van het besturingssysteem bepaalt grotendeels de snelheid van de laptop, de mogelijkheid om deze met maximale efficiëntie te gebruiken. En het voorgeïnstalleerde besturingssysteem is niet altijd het beste voor uw computer.

Welk besturingssysteem is het beste voor een laptop?
Welk besturingssysteem is het beste voor een laptop?

Denk bij de aanschaf van een laptop niet alleen aan de eigenschappen van de hardware, de mogelijkheid om de benodigde handelingen uit te voeren, maar ook aan het besturingssysteem dat u (of een it-specialist) op uw nieuwe gadget installeert (of welke wordt daar al door de fabrikant geïnstalleerd).

Ten eerste moet u onthouden dat er geen slechte of goede besturingssystemen zijn, er zijn er die geschikt zijn voor uw doelen en er zijn er die niet geschikt zijn. De meest voorkomende moderne besturingssystemen (Linux, Windows en Mac OS) hebben een intuïtieve interface en het is voor de gebruiker niet moeilijk om aan een van deze te wennen.

Ten tweede moet u geen besturingssysteem kiezen op basis van de advertentieverklaringen van de ontwikkelaar. Natuurlijk, om hun product te verkopen, zal iedereen zeggen dat het mooi en handig is, maar de gebruiker moet de aankoop van elk softwareproduct benaderen om geen extra geld uit te geven, terwijl hij handige en functionele software ontvangt. Een typisch voorbeeld van een verkeerde aanpak is het kopen van een laptop met voorgeïnstalleerde Windows en Mac OS, omdat het voor veel taken veel makkelijker is om gratis Linux te installeren, wat ook nog als een zeer stabiel systeem wordt gezien dat niet vatbaar is voor virusaanvallen.

Dus, voordat u kiest voor een specifiek besturingssysteem, kijk eens nuchter naar uw eigen behoeften. Als je een laptop nodig hebt om op internet te surfen, een kantoorsuite te gebruiken, met video's en foto's te werken en ook voor de lol op internet te surfen, moet je Linux kiezen. Het zal niet het gebruikelijke "Windows" -speelgoed draaien, maar Linux heeft zijn eigen spellen die niet minder opwindend en mooi zullen zijn.

Als je een tegenstander van Linux bent, alleen omdat je gewoon bent aan Windows, wil ik opmerken dat de moderne Linux-vensterinterface erg lijkt op het besturingssysteem dat je gewend bent, en veel programma's die vergelijkbaar zijn met die van Windows zijn gemaakt voor Linux. Een bijkomend pluspunt - u hoeft geen tienduizenden roebels te betalen voor Windows of Mac OS en softwarepakketten voor werk en ontspanning.

Handige tip: onthoud dat, ondanks het feit dat sommige vakmensen Mac OS op computers of laptops installeren, dit door de fabrikant is verboden. Mac OS kan alleen op een pc of laptop van Apple staan.

Aanbevolen: