Welk Besturingssysteem Wordt Als Het Beste Beschouwd

Inhoudsopgave:

Welk Besturingssysteem Wordt Als Het Beste Beschouwd
Welk Besturingssysteem Wordt Als Het Beste Beschouwd

Video: Welk Besturingssysteem Wordt Als Het Beste Beschouwd

Video: Welk Besturingssysteem Wordt Als Het Beste Beschouwd
Video: Эми Кадди: Язык тела формирует вашу личность 2023, Maart
Anonim

Tegenwoordig zijn er drie hoofdtypen op de markt van besturingssystemen voor personal computers: Microsoft Windows, Apple Mac OS, Unix-achtige systemen (op basis daarvan Linux en Android). Zo'n verscheidenheid aan goed geadverteerde softwareproducten roept onvermijdelijk een logische vraag op: welk besturingssysteem wordt als het beste beschouwd?

Welk besturingssysteem wordt als het beste beschouwd
Welk besturingssysteem wordt als het beste beschouwd

Helaas is het onmogelijk om deze vraag nauwkeurig te beantwoorden: het hangt allemaal af van de rekenkracht van de computer, de aard van de taken die worden opgelost, de bereidheid van de gebruiker om het besturingssysteem te kopen, enzovoort. Om u te helpen het "beste" besturingssysteem te vinden, kunt u de meest populaire besturingssystemen vergelijken.

Microsoft Windows

Ondanks het feit dat er de achtste versie van het besturingssysteem is, neemt Windows 7 nog steeds een leidende positie in op de OS-markt voor personal computers: het aandeel is ongeveer 50-55%. Dit heeft direct invloed op de verscheidenheid aan software: de meeste gaming-, professionele systeemprogramma's worden uitgebracht met ondersteuning voor versies van Windows 7 en 8.

Populariteit heeft ook een keerzijde: door de wijdverbreide verspreiding van het besturingssysteem van Microsoft is Windows traditioneel het belangrijkste doelwit voor virusaanvallen geworden, en de gebruiker moet zorgen voor beveiliging met behulp van programma's van derden, waarvan er vele worden betaald.

De Windows-interface is de de facto standaard geworden, wat voor veel gebruikers een belangrijk pluspunt is.

- prestatie en veiligheid - 6/10

- gebruikersinterface - 9/10

- verscheidenheid aan software - 10/10

Apple Mac OS

Het besturingssysteem wordt geleverd met Apple-computers en kan officieel niet op andere computers worden geïnstalleerd. Aangezien de prijs ook de kosten van een computer omvat, is Mac OS het duurste thuissysteem, wat de populariteit sterk vermindert. Het voordeel van Apple's oplossing zijn prestaties en stabiliteit.

Afzonderlijk is het de moeite waard om de interface te benadrukken die veel gebruikers als de beste van de bestaande beschouwen. Mac OS wordt het meest comfortabele systeem genoemd voor het maken van media-inhoud.

- prestatie en veiligheid - 8/10

- gebruikersinterface - 10/10

- verscheidenheid aan software - 8/10

Ubuntu

Linux is beschikbaar in vele versies (distributies), maar Ubuntu is de meest populaire versie voor pc's. Ubuntu is de goedkoopste oplossing: het gelicentieerde exemplaar is volledig gratis. Het systeem ontwikkelt zich dankzij liefhebbers, hierdoor ontstaan er een aantal nadelen: niet alle apparatuur heeft drivers voor Ubuntu, het aantal programma's is beperkt, maar er zijn ook praktisch geen virussen.

- prestatie en veiligheid - 9/10

- gebruikersinterface - 7/10

- verscheidenheid aan software - 7/10

Het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen welk besturingssysteem het beste is. Afhankelijk van de aard van de op te lossen taken, pc-prestaties, geld, de gebruiker, is het echter mogelijk om het meest geschikte systeem te kiezen.

Populair per onderwerp