Hoe Het Wisselbestand Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Verkleinen
Hoe Het Wisselbestand Te Verkleinen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Verkleinen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Verkleinen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Als het RAM-geheugen niet voldoende is om een groot aantal applicaties tegelijkertijd onder Windows te draaien of documenten te openen, dan zet het besturingssysteem een deel van de gegevens over naar het virtuele geheugen - een hand-outbestand dat soms veel schijfruimte in beslag neemt.

Hoe het wisselbestand te verkleinen
Hoe het wisselbestand te verkleinen

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Als het wisselbestand (pagefile.sys) te veel ruimte inneemt op de systeempartitie van de harde schijf, kunt u het verkleinen, hoewel de standaardgrootte van het wisselbestand automatisch door het systeem wordt bepaald binnen de gespecificeerde limieten. Het wisselbestand wordt als volgt beheerd in het besturingssysteem Windows 7.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Hetzelfde resultaat kan op een andere manier worden bereikt: selecteer "Configuratiescherm" in het hoofdmenu, vervolgens "Systeem en beveiliging" en ga vervolgens naar het gedeelte "Systeem". Selecteer in dit venster het tabblad "Geavanceerde systeeminstellingen". Selecteer vervolgens op het tabblad "Geavanceerd" in het gedeelte "Prestaties" "Parameters". Selecteer het tabblad "Geavanceerd" in het venster dat verschijnt en klik in het gedeelte "Virtueel geheugen" op de knop "Wijzigen", waarboven de huidige grootte van het wisselbestand wordt aangegeven.

Stap 3

Bovenaan het volgende venster staat standaard een vinkje bij het item "Selecteer automatisch de grootte van het wisselbestand", en onderaan wordt de minimale, aanbevolen en huidige grootte van het wisselbestand aangegeven. Haal het vinkje weg bij "Paginabestandsgrootte automatisch selecteren". Zet de schakelaar op de positie "Specificeer grootte", als u van plan bent om helemaal geen virtueel geheugen te gebruiken, wat gebeurt wanneer er voldoende fysiek geheugen is, zet u de schakelaar op de positie "Geen wisselbestand".

Stap 4

Geef in de velden "Initiële grootte" en "Maximale grootte" de vereiste grootte van het wisselbestand op en start de computer opnieuw op. Het verkleinen en vergroten van het wisselbestand is niet moeilijk. Je moet alleen weten waarom dit precies wordt gedaan. Houd er rekening mee dat het verminderen van de grootte van het wisselbestand tot onder een bepaald niveau het systeem aanzienlijk kan vertragen.

Aanbevolen: