Hoe Het Wisselbestand Naar Een Ander Station Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Naar Een Ander Station Te Verplaatsen
Hoe Het Wisselbestand Naar Een Ander Station Te Verplaatsen

Video: Hoe Het Wisselbestand Naar Een Ander Station Te Verplaatsen

Video: Hoe Het Wisselbestand Naar Een Ander Station Te Verplaatsen
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Swap-bestanden (swap-bestanden) worden gebruikt om de totale hoeveelheid virtueel geheugen te vergroten die kan worden gebruikt door alle processen die op de computer worden uitgevoerd. In Windows kunnen wisselbestanden zich op een of meer harde schijven bevinden. Tijdens de systeeminstallatie wordt een enkel, aanpasbaar wisselbestand gemaakt. Het bevindt zich op dezelfde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Om de prestaties of andere overwegingen te optimaliseren, moet u het wisselbestand mogelijk naar een ander station verplaatsen.

Hoe het wisselbestand naar een ander station te verplaatsen
Hoe het wisselbestand naar een ander station te verplaatsen

Noodzakelijk

Beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Open het dialoogvenster met systeeminstellingen. Om dit te doen, klikt u op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Eigenschappen".

Stap 2

Open het dialoogvenster voor het beheren van prestatieparameters. Klik in het dialoogvenster "Systeemeigenschappen" op de kop van het tabblad "Geavanceerd". Klik op de knop "Opties" in de bedieningsgroep "Prestaties". Het dialoogvenster "Prestatie-opties" wordt geopend.

Stap 3

Open het dialoogvenster voor het configureren van instellingen voor het gebruik van virtueel geheugen Schakel over naar het tabblad "Geavanceerd" door op de titel te klikken. Klik in de bedieningsgroep "Virtueel geheugen" op de knop "Wijzigen". Het dialoogvenster "Virtueel geheugen" wordt geopend. Het toont actuele informatie over de huidige instellingen voor het gebruik van virtueel geheugen. De lijst bovenaan het dialoogvenster bevat informatie over de aanwezigheid en grootte van wisselbestanden op de harde schijven van de computer. Elk item in de lijst komt overeen met een van de stations. Wanneer u een lijstitem selecteert, wordt gedetailleerde informatie over de instellingen van het wisselbestand op de corresponderende schijf weergegeven in de stuurgroep "Paringbestandsgrootte voor de geselecteerde schijf".

Stap 4

Verplaats het wisselbestand naar een ander station. Klik in het dialoogvenster "Virtueel geheugen" op het lijstitem dat overeenkomt met de schijf waarop het wisselbestand zich momenteel bevindt. Activeer in de groep bedieningselementen "Paginabestandsgrootte voor de geselecteerde schijf" de schakelaar "Geen wisselbestand". Klik vervolgens op de knop "Instellen". Selecteer in de lijst met stations degene waarnaar het wisselbestand moet worden overgebracht. Activeer in de groep bedieningselementen "Grootte van het wisselbestand voor de geselecteerde schijf" het keuzerondje "Aangepast formaat" of "Grootte zoals geselecteerd door het systeem". Als de optie "Aangepast formaat" is geselecteerd, geeft u de minimum- en maximumwaarden op voor de grootte van het wisselbestand in de overeenkomstige velden. Klik op de knop "Instellen". Klik op OK in de dialoogvensters Virtueel geheugen, Prestatie-opties en Systeemeigenschappen.

Stap 5

Start je computer opnieuw op. Na het sluiten van het dialoogvenster "Systeemeigenschappen", verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd opnieuw op te starten. Klik op de knop "Ja". Wacht tot de computer opnieuw is opgestart.

Aanbevolen: