Het Formaat Van Het Wisselbestand Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Het Wisselbestand Wijzigen
Het Formaat Van Het Wisselbestand Wijzigen

Video: Het Formaat Van Het Wisselbestand Wijzigen

Video: Het Formaat Van Het Wisselbestand Wijzigen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Maart
Anonim

Het wisselbestand is een soort assistent van het willekeurig toegankelijke geheugen. RAM is de plaats waar de zogenaamde "cache" wordt opgeslagen - de gegevens van actieve applicaties waar het programma constant toegang toe heeft.

Het formaat van het wisselbestand wijzigen
Het formaat van het wisselbestand wijzigen

instructies:

Stap 1

Random Access Memory, ook wel RAM genoemd, levert door zijn hoge verwerkingssnelheid cache aan de processor voor het uitvoeren van bewerkingen. Maar het punt is dat RAM een fysiek beperkte waarde heeft. Het kan op verschillende computers verschillen, afhankelijk van het aantal RAM-slots op het moederbord en de grootte ervan. Op moderne computers is dit 2, 4, 6 GB RAM. Sommige toepassingen hebben echter niet deze hoeveelheid geheugen om hun processen te verwerken. Dan komt het wisselbestand te hulp - de snelle ruimte op de harde schijf (HDD) die is gereserveerd voor het uitbreiden van RAM.

Stap 2

Het wisselbestand kan worden vergroot via de servicetoepassingen van het Windows-besturingssysteem. Ga naar de systeemmap "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Het venster "Systeem" wordt voor u geopend. Klik in het linkermenu op de link "Geavanceerde systeeminstellingen".

Stap 3

Het hulpprogramma Windows Properties Settings verschijnt op het scherm. Klik in het gedeelte "Prestaties" op de knop "Opties". Er wordt een nieuw venster Prestatie-opties geopend. Ga daarin naar het tabblad "Geavanceerd". Hier vindt u het gedeelte "Virtueel geheugen" en een beschrijving van het wisselbestand, evenals de grootte ervan. Om een nieuw volume in te stellen, klikt u op de knop "Wijzigen …".

Stap 4

Vink in het volgende servicevenster "Virtueel geheugen" het vakje aan naast de regel "Specificeer grootte" als een andere schakelaar is ingesteld - "Grootte zoals geselecteerd door het systeem" of "Zonder wisselbestand".

Stap 5

Voer in de cel met het label "Oorspronkelijke grootte" de hoeveelheid geheugen in die wordt weergegeven onder de optie "Aanbevolen". Voer in de volgende cel met de naam "Maximale partitie" een waarde in die ten minste 10-20% hoger is dan de waarde die door het systeem wordt aanbevolen. Nadat u de waarden van het wisselbestand in beide cellen hebt ingevoerd, klikt u op "Instellen" en "OK" knoppen en klik vervolgens ook op "OK »In alle vorige servicevensters.

Aanbevolen: