Hoe Het Wisselbestand Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Wijzigen
Hoe Het Wisselbestand Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Wijzigen
Video: Inhaalles, deel 2 (Dutch/NL) 2024, April
Anonim

Om de programma's op de computer te laten werken, is RAM vereist. Een groot aantal programma's die tegelijkertijd draaien, leidt er echter toe dat de vrije ruimte snel opraakt. Het kan echter nodig zijn om een ander programma uit te voeren. Dit is waar het wisselbestand of "virtueel geheugen" voor is. Dit is een bepaalde hoeveelheid geheugen op de harde schijf waarin het systeem zelden gebruikt, maar programma's uitvoert vanuit RAM.

Hoe het wisselbestand te wijzigen
Hoe het wisselbestand te wijzigen

instructies:

Stap 1

Als het wisselbestand te klein is, heeft het systeem mogelijk niet genoeg ruimte om programma's te verwijderen, waardoor het RAM-geheugen vrijkomt. Standaard beheert het systeem de grootte van dit bestand, door het te vergroten of te verkleinen, afhankelijk van de hoeveelheid vrij geheugen. Dit leidt tot ernstige bestandsfragmentatie en vertraging van het systeem. Het is beter om de grootte van dit bestand handmatig toe te wijzen en constant te maken.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het tabblad "Deze computer". Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Selecteer in het venster met systeemeigenschappen het tabblad "Geavanceerd". Klik op dit tabblad onder Prestaties op de knop Opties.

Stap 3

In het venster "Prestatie-opties" dat wordt geopend, opent u het tabblad "Geavanceerd". Aan de onderkant van het venster is er een sectie genaamd "Virtueel geheugen". Klik in dit gedeelte op de knop "bewerken".

Stap 4

Het venster voor instellingen voor virtueel geheugen is geopend. Stel nu de wisselbestandsgrootteschakelaar in op de positie "Aangepast formaat". Stel zowel de originele als de maximale grootte in op hetzelfde en gelijk aan 1,5 - 2 gigabyte. Klik op de knop "Instellen".

Stap 5

Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: