Hoe Computers Met Elkaar Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Computers Met Elkaar Te Verbinden
Hoe Computers Met Elkaar Te Verbinden

Video: Hoe Computers Met Elkaar Te Verbinden

Video: Hoe Computers Met Elkaar Te Verbinden
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

Het bouwen van uw eigen thuisnetwerk is een zeer interessant proces. Het feit is dat zelfs de eenvoudigste verbinding van twee computers op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Hoe computers met elkaar te verbinden
Hoe computers met elkaar te verbinden

Noodzakelijk

netwerkkabel, wifi-adapters

instructies:

Stap 1

Laten we beginnen met het maken van een primitieve kabelverbinding. In dit geval heeft u in elke computer één RJ 45-netwerkkabel en één vrije netwerkadapter nodig.

Stap 2

Verbind de netwerkkaarten van de computers met elkaar door middel van de aangekochte kabel. Schakel beide apparaten in. In principe zijn computers al met elkaar verbonden. Uw verdere acties zijn alleen afhankelijk van het oorspronkelijke doel van het creëren van een dergelijk netwerk. Geef eerst elke computer zijn eigen netwerkadres.

Stap 3

Open de instellingen van de netwerkadapter. Ga naar TCP/IPv4. Voer een willekeurig IP-adres in. Herhaal deze handeling op een andere computer. Om bestanden van de ene pc vanaf een andere te bekijken, drukt u op de Win- en R-knoppen en typt u / 16.16.16.1 in het verschenen veld. De rij met cijfers is het IP-adres van de computer waarmee u verbinding maakt.

Stap 4

Wil je absoluut geen computers met een netwerkkabel verbinden, schaf dan twee wifi-adapters aan. U kunt apparaten gebruiken die de SoftAP-modus niet ondersteunen (de mogelijkheid om een toegangspunt te maken).

Stap 5

Sluit wifi-adapters aan op computers. Installeer de vereiste stuurprogramma's en software voor hen. Open het menu Netwerkcentrum op elke computer. Ga naar het menu "Draadloos beheer". Zoek de knop "Toevoegen" op het bovenste paneel en klik erop. Voer de naam in van het toekomstige draadloze netwerk, het type gegevenscodering en het wachtwoord ervoor.

Stap 6

Zet de tweede computer aan en activeer het zoeken naar draadloze netwerken. Maak verbinding met uw netwerk. Maak de instellingen zoals beschreven in de derde stap. Dit zal de uitwisseling van informatie tussen computers vergemakkelijken.

Stap 7

Als een van de computers is verbonden met internet, open dan de eigenschappen van deze verbinding, selecteer het tabblad "Toegang" en activeer de algemene toegang voor uw lokale netwerk.

Aanbevolen: