Hoe Twee Stationaire Computers Met Elkaar Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Stationaire Computers Met Elkaar Te Verbinden
Hoe Twee Stationaire Computers Met Elkaar Te Verbinden

Video: Hoe Twee Stationaire Computers Met Elkaar Te Verbinden

Video: Hoe Twee Stationaire Computers Met Elkaar Te Verbinden
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om twee computers in één netwerk te combineren, van draden tot wifi-modules. Gebruik de goedkoopste methode die beschikbaar is tegen kostprijs.

Hoe twee stationaire computers met elkaar te verbinden
Hoe twee stationaire computers met elkaar te verbinden

Om twee stationaire computers in één netwerk te combineren, moet u: een kruiskabel kopen of maken en enkele netwerkconfiguratie-instellingen in het besturingssysteem maken.

Een crossover-kabel kopen

U kunt een kruiskabel kopen (het wordt ook wel een "omgekeerde" patchcord genoemd) in bijna elke gespecialiseerde winkel die apparatuur verkoopt voor het maken van computernetwerken. Daar kan zo'n patchsnoer in uw aanwezigheid gemaakt worden van de lengte die u nodig heeft. Naast speciaalzaken zijn dergelijke patchsnoeren vaak te vinden in reguliere computerwinkels.

Let bij het kopen op de stekkers (connectoren) van de kabel, of beter gezegd, op de kernen van de draden in deze connectoren. De kleurvolgorde van de draden aan één kant van het patchsnoer moet als volgt zijn: oranje-wit, oranje, groen-wit, blauw, blauw-wit, groen, bruin-wit, bruin. Aan de andere kant van de kabel: groen-wit, groen, oranje-wit, blauw, blauw-wit, oranje, bruin-wit, bruin. Dit is een heel belangrijk punt, en als u een "recht" patchsnoer krijgt, d.w.z. de kleurvolgorde van de draden aan beide zijden is hetzelfde, dan werkt het niet om twee computers aan te sluiten zonder extra apparatuur aan te schaffen.

Steek het gekochte patchsnoer in de connectoren van de netwerkkaarten van de systeemeenheden.

De netwerkconfiguratie van besturingssystemen instellen

Configureer de eerste computer. Klik op Start - Configuratiescherm - Netwerkcentrum - Adapterinstellingen wijzigen (voor Windows 7 en 8).

Klik op LAN-verbinding met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Selecteer in het venster dat verschijnt "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)" en klik op de knop "Eigenschappen".

Selecteer in het tabblad "Algemeen" "Gebruik het volgende IP-adres:". Vul de geactiveerde velden in: "IP-adres:" - 192.168.0.1; "Subnetmasker:" - 255.255.255.0.

Klik op Start - Configuratiescherm - Systeem. Klik in het gedeelte "Computernaam, domeinnaam en werkgroepinstellingen" op "Instellingen wijzigen". Klik op het tabblad Computernaam op de knop Wijzigen. Voer in het veld "Computernaam" met Latijnse letters en cijfers de naam van de eerste computer in. Bijvoorbeeld Comp1.

Doe hetzelfde voor de tweede computer, geef gewoon een ander "IP-adres" en "Computernaam" op. Bijvoorbeeld 192.168.0.2 en Comp2.

Aanbevolen: