Prullenbakken Op Alle Schijven Legen

Inhoudsopgave:

Prullenbakken Op Alle Schijven Legen
Prullenbakken Op Alle Schijven Legen

Video: Prullenbakken Op Alle Schijven Legen

Video: Prullenbakken Op Alle Schijven Legen
Video: BANKZITTERS MAKEN 2 NUMMERS IN 24 UUR 2024, Mei
Anonim

Het belangrijkste doel van het item "Prullenbak" is om verwijderde bestanden tijdelijk op te slaan om per ongeluk verplaatste belangrijke gebruikersgegevens te kunnen herstellen. De prullenbak van elke harde schijf heeft een vaste grootte en bevindt zich in de verborgen servicemap /$Recycle. Bin.

Prullenbakken op alle schijven legen
Prullenbakken op alle schijven legen

instructies:

Stap 1

Op computers met Windows OC worden verborgen mappen /$Recycle. Bin, die niet worden weergegeven in de Windows Verkenner-toepassing, standaard samengevoegd tot een gemeenschappelijke enkele Prullenbak. In de praktijk betekent dit dat beheerderstoegang tot het item "Prullenbak" de mogelijkheid inhoudt om de instellingen van alle verwijderde bestanden in elke prullenbak van bestaande volumes te wijzigen. Houd er rekening mee dat bestanden die naar de prullenbak van elke specifieke schijf zijn verplaatst, op de schijf zelf blijven staan.

Stap 2

Roep het contextmenu van het item "Prullenbak" op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Identificeer de schijven waarop het geselecteerde item is gemaakt in de groep Prullenbaklocatie en gebruik de optie om de standaardgrootte op elke schijf te wijzigen.

Stap 3

Schakel indien nodig de prullenbak uit voor alle schijven die u gebruikt. Selecteer hiervoor het gewenste volume in de map en verplaats de schuifregelaar naar de positie "Bestanden onmiddellijk na verwijdering vernietigen, zonder ze in de prullenbak te plaatsen". Bevestig uw keuze door op de knop "Toepassen" te klikken en bevestig de aangebrachte wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 4

Maak de inhoud van de Prullenbak leeg door het contextmenu van het geselecteerde item op te roepen door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Prullenbak leegmaken" te selecteren. Onthoud dat u standaard in Windows OC de opdracht voor opschonen vier keer moet bevestigen - de opdracht zelf, autorisatie van verwijdering, herhaalde opdracht, herhaalde bevestiging.

Stap 5

Gebruik een alternatieve methode om bestanden die in de Prullenbak zijn opgeslagen te verwijderen - open het bureaubladelement door te dubbelklikken en gebruik de optie "Prullenbak leegmaken" in het servicepaneel van de toepassing "Windows Verkenner". Houd er rekening mee dat met deze actie alle gegevens worden gewist. Om een of meerdere componenten van de prullenbak te wissen, moet u de geselecteerde component selecteren en de opdracht "Verwijderen" specificeren in het servicemenu dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop te klikken.

Aanbevolen: