Hoe Virtuele Schijven Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Virtuele Schijven Uit Te Schakelen
Hoe Virtuele Schijven Uit Te Schakelen

Video: Hoe Virtuele Schijven Uit Te Schakelen

Video: HOW TO EASILY REMOVE VIRTUAL DRIVE FROM WINDOW-10 IN /HINDI 2022, December
Anonim

Virtuele schijven worden gemaakt door speciale emulatorprogramma's die geen deel uitmaken van de besturingssysteemtoepassingen. Hun belangrijkste doel is om gegevens uit bestanden met schijfkopieën te lezen en de illusie te wekken een optische schijf te installeren in een niet-bestaand leesapparaat voor het besturingssysteem. Nadat het werk met de schijfkopie is voltooid, kan de overbodig geworden virtuele schijf worden uitgeschakeld met behulp van het emulatorprogramma.

Hoe virtuele schijven uit te schakelen
Hoe virtuele schijven uit te schakelen

Het is nodig

Emulatorprogramma voor virtuele schijven

instructies:

Stap 1

Als u Daemon Tools Lite hebt gebruikt om de virtuele schijven te koppelen, opent u die toepassing. Dit kan worden gedaan vanuit het hoofdmenu van het besturingssysteem - een map met deze naam en een link om de emulator te starten wordt in het gedeelte "Alle programma's" geplaatst. Als de instellingen van Daemon Tools zijn ingesteld om te starten bij het opstarten van het systeem, kunt u deze ook openen vanuit de lade - dubbelklik op het bijbehorende pictogram in het systeemvak van de taakbalk.

Stap 2

Het applicatievenster is verdeeld in drie horizontale frames. De onderkant bevat snelkoppelingen voor alle virtuele schijven die door dit programma zijn gemaakt. Om ze allemaal uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteert u "Schijf verwijderen" in het contextmenu. Na het voltooien van deze bewerking met elk van de schijven, sluit u het toepassingsvenster.

Stap 3

Wanneer u de gratis versie van de Alcohol 52%-emulator gebruikt, kan het toepassingsvenster ook worden geopend door te dubbelklikken op het systeemvakpictogram. Als het er niet is, zoek dan naar de link om het programma te starten in het gedeelte "Alle programma's" van het hoofdmenu van het besturingssysteem, het zou in de map met dezelfde naam moeten staan ​​- Alcohol 52%.

Stap 4

Klik in de linkerkolom van het hoofdvenster van de emulator op de "Virtuele schijf" in het gedeelte "Instellingen". Als gevolg hiervan wordt een apart instellingenvenster geopend, in het rechterframe waarvan naast het opschrift "Aantal virtuele schijven" een vervolgkeuzelijst met cijfers van nul tot zes is geplaatst. Selecteer er nul in en klik op OK. Daarna kan het toepassingsvenster worden gesloten.

Stap 5

Een ander veelgebruikt programma voor het maken van virtuele schijven is UltraISO. Om de schijven die door deze emulator zijn gemaakt uit te schakelen, start u de toepassing, opent u het gedeelte "Opties" in het menu en selecteert u de regel "Instellingen".

Stap 6

Het instellingenvenster van dit programma heeft zeven tabbladen, waaronder "Virtual Drive" - ​​​​selecteer het. Stel in de vervolgkeuzelijst "Aantal apparaten" de waarde "Nee" in en klik op OK. Sluit vervolgens het UltraISO-venster en de procedure is voltooid.

Populair per onderwerp