Hoe Harde Schijven Voor Computers Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Harde Schijven Voor Computers Te Repareren
Hoe Harde Schijven Voor Computers Te Repareren

Video: Hoe Harde Schijven Voor Computers Te Repareren

Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2022, November
Anonim

Harde schijf, ook wel harde schijf en HDD genoemd, is ontworpen voor langdurige opslag van informatie. De capaciteit van moderne schijven bereikt honderden gigabytes, ze kunnen een zeer grote hoeveelheid gegevens bevatten. Daarom wordt een schijfstoring een zeer onaangename verrassing voor de gebruiker.

Hoe harde schijven voor computers te repareren
Hoe harde schijven voor computers te repareren

Het is nodig

hulpprogramma's voor het controleren en herstellen van de schijf

instructies:

Stap 1

Storingen op de harde schijf moeten worden onderverdeeld in mechanisch en softwarematig. De eerste vindt in de regel plaats met een sterke duw of impact van een werkende computer. Desktop harde schijven zijn minder goed beschermd dan laptop harde schijven, dus ze kunnen gemakkelijk defect raken als ze worden geraakt. Zelfreparatie van mechanische schade aan de harde schijf heeft geen zin. Ten eerste is het zeer complex, vereist het de juiste kennis en vaardigheden en wordt het geproduceerd in een speciale ruimte met stofvrije lucht. Ten tweede, zelfs na het repareren van een schijf, kun je niet zeker zijn van de betrouwbaarheid ervan. Als de schijf belangrijke informatie bevat, breng deze dan naar een werkplaats voor gegevensherstel. Als er geen waardevolle informatie is, is het gemakkelijker om de harde schijf te vervangen door een nieuwe.

Stap 2

Softwareproblemen komen vaker voor dan mechanische en bestaan ​​uit het verlies van service-informatie, opstartrecord, enz. Dit wordt meestal veroorzaakt door een stroomstoring. In een moderne harde schijf bevindt het grootste deel van de microprogramma's die deze besturen zich niet in ROM (alleen-lezen geheugen), maar op de schijf zelf. In het geval dat de computer na een crash de schijf niet ziet, moet deze worden geformatteerd met het programma Diskedit, waarbij alle informatie wordt gewist.

Stap 3

Het hulpprogramma Diskedit werkt onder DOS, wat voor bepaalde problemen zorgt. In het bijzonder hebt u een opstartbare diskette nodig die is gemaakt in Windows 98 of Windows ME. Het is niet nodig om deze systemen te installeren; zoek op internet naar een diskette-image. Start op onder DOS, voer het hulpprogramma uit. Lees over de fijne kneepjes van het werken ermee in de relevante artikelen.

Stap 4

Formatteren op laag niveau kan de schijffunctionaliteit herstellen na ernstige storingen. Om het uit te voeren, hebt u een geschikt hulpprogramma nodig, dit is te vinden op de website van de fabrikant van de harde schijf. Opmaak op laag niveau wordt ook gedaan onder DOS. Voer het hulpprogramma uit dat is gedownload van de website van de fabrikant, zoek het gewenste item in de opties - indeling op laag niveau, nul schrijven of iets dergelijks. Begin met formatteren, na voltooiing zou de schijf moeten werken.

Stap 5

U kunt de nog werkende schijf controleren met het gratis hulpprogramma HDDScan. Het toont het aantal slechte en slechte sectoren van de schijf, u kunt inschatten of het mogelijk is om belangrijke gegevens op deze schijf op te slaan.

Populair per onderwerp