Hoe Laptop Xp Zonder Schijven Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Laptop Xp Zonder Schijven Te Installeren
Hoe Laptop Xp Zonder Schijven Te Installeren

Video: Hoe Laptop Xp Zonder Schijven Te Installeren

Video: Windows XP Formatting and Clean Installation 2022, December
Anonim

Sommige apparaten, zoals netbooks, moeten USB-drives of USB-installatiedrives gebruiken om Windows XP op sommige apparaten te installeren. De tweede optie is de goedkoopste en handigste.

Hoe laptop xp zonder schijven te installeren
Hoe laptop xp zonder schijven te installeren

Het is nodig

FlashBoot

instructies:

Stap 1

Zoek en download eerst de installatieschijfkopie van Windows XP. In dit geval is het beter om een ​​afbeelding te gebruiken die van de originele schijf is gemaakt, en niet van allerlei assemblages. Open de gedownloade afbeelding met het Daemon Tools-programma en kopieer de inhoud naar een aparte map. Bereid nu uw USB-drive voor, dit kunnen flashkaarten of externe harde schijven zijn.

Stap 2

Ga nu naar de pagina www.izone.ru/sys/utilities/flashboot.htm en download daar het FlashBoot-programma. Hiermee kunt u snel een opstartbare USB-drive maken. Open het menu Deze computer en volg het proces om deze schijf te formatteren. Voer nu het FlashBoot-programma uit en selecteer de optie BartPe-opstartbare schijf converteren naar opstartbare flash-schijf. Klik op de knop Volgende

Stap 3

Klik in het menu dat wordt geopend op de knop Bladeren. Open nu de map waarin u de bestanden van de installatieschijfkopie hebt opgeslagen. Selecteer alle bestanden en mappen en klik op de knop Toevoegen. Klik op de knop Volgende om naar de volgende stap te gaan.

Stap 4

Selecteer de optie Opstartbare USB-flashdisk maken. Geef het vereiste USB-opslagapparaat op. Vink het vakje aan naast de optie Gegevens opslaan op schijf. U hoeft de USB-stick niet opnieuw te formatteren. Klik op de knop Volgende en wacht tot het maken van uw installatiestick is voltooid.

Stap 5

Verwijder nu veilig de USB-drive. Start uw laptop opnieuw op en open het BIOS-menu door op de Delete-toets te drukken. Ga naar het menu Prioriteit opstartapparaat. Zoek het item First Boot Device en plaats de USB-flashdrive ernaast. Dit is nodig om de flashdrive te detecteren bij het opstarten van de laptop.

Stap 6

Selecteer nu Opslaan en afsluiten. Na het herstarten van de laptop verschijnt het gebruikelijke installatiemenu van Windows XP. Houd er rekening mee dat het moederbord de functie van het gebruik van een USB-stick als opstartapparaat moet ondersteunen.

Populair per onderwerp