Een Van De Netwerkverbindingen Loskoppelen

Inhoudsopgave:

Een Van De Netwerkverbindingen Loskoppelen
Een Van De Netwerkverbindingen Loskoppelen

Video: Een Van De Netwerkverbindingen Loskoppelen

Video: Een Van De Netwerkverbindingen Loskoppelen
Video: Windows 10 - Mei 2020 Update (SchoonePC Nieuwsbrief 98) 2024, Maart
Anonim

Eén computer kan meerdere netwerkverbindingen hebben. Dit leidt vaak tot verwarring. Meestal is één netwerkverbinding voldoende. Soms is het per ongeluk mogelijk om meerdere netwerkverbindingen te maken naar hetzelfde type internetverbinding, wat niet wordt aanbevolen. Daarom moeten onnodige internetverbindingsprofielen worden verwijderd.

Een van de netwerkverbindingen loskoppelen
Een van de netwerkverbindingen loskoppelen

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de actieve internetverbinding identificeren die momenteel in gebruik is, om deze niet per ongeluk te verwijderen. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de knop "Start" in de taakbalk en selecteert u het menu "Configuratiescherm". Zoek vervolgens het tabblad Windows Firewall in het menu. Klik erop met de rechtermuisknop. Er wordt een venster geopend. Hier worden alle actieve netwerkverbindingen getoond, zowel openbare internetverbindingen als LAN-verbindingen.

Stap 2

Let op het tabblad Actieve sociale netwerken. Tegenover deze regel staat de naam van het profiel van de actieve internetverbinding waarmee u het internet opgaat. Onthoud of noteer de naam van dit profiel. Als u een lokaal netwerk gebruikt (thuis of kantoor, niet noodzakelijk met internettoegang), noteer of onthoud dan ook de naam van het profiel naast de regel "Thuis- of werknetwerken". Houd er rekening mee dat de naam van sommige termen kan veranderen afhankelijk van de versie van Windows. In plaats van de naam "Public Networks" kan er bijvoorbeeld de term "Global Networks" staan. De essentie verandert hierdoor niet.

Stap 3

Open vervolgens de map "Netwerkverbindingen". Om het niet in de werkbalk te zoeken, kunt u op de F1-toets drukken. Er wordt een map geopend met toegang tot alle netwerkverbindingen die op de computer staan.

Stap 4

Verwijder alle netwerkverbindingen die je niet nodig hebt, behalve die die actief waren in Windows Firewall (de naam van de profielen die je hebt opgeschreven). Om te verwijderen, klik met de rechtermuisknop op de map "Netwerkverbindingen". Er verschijnt een contextmenu waarin u de opdracht "Verwijderen" selecteert. Indien nodig kunt u vanuit deze map de "Standaardverbinding" instellen of een snelkoppeling naar de netwerkverbinding naar het bureaublad sturen.

Aanbevolen: