Een Werkstation Loskoppelen?

Inhoudsopgave:

Een Werkstation Loskoppelen?
Een Werkstation Loskoppelen?

Video: Een Werkstation Loskoppelen?

Video: Een Werkstation Loskoppelen?
Video: Radiator verwijderen 2024, April
Anonim

De service "Werkstation" behoort tot de categorie van standaardservices van het Microsoft Windows-besturingssysteem en kan standaard via het systeem zelf worden uitgeschakeld.

Een werkstation loskoppelen?
Een werkstation loskoppelen?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de rol van de Workstation-service begrijpt bij het bieden van connectiviteit met bestands- of printershares en de implicaties van het uitschakelen ervan. Deze actie kan alleen worden aanbevolen als tijdelijke maatregel op thuiscomputers die niet zijn verbonden met internet.

Stap 2

Houd er ook rekening mee dat de volgende services rechtstreeks verband houden met de Workstation-service in het Microsoft Windows-besturingssysteem:

- browser;

- berichtendiensten;

- aankondiger;

- RPC (Remote Procedure Call Locator);

- netwerkaanmelding.

Stap 3

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows XP-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de bewerking "Werkstation" uit te schakelen en naar het item "Uitvoeren" te gaan.

Stap 4

Gebruik het gelijktijdig indrukken van de Win + K-functietoetsen voor een alternatieve oproep naar het dialoogvenster Uitvoeren en voer de waarde services.msc in het veld Openen in.

Stap 5

Bevestig de uitvoering van de opdracht om de bedieningsconsole te starten door op OK te klikken en roep het contextmenu van het "Werkstation"-element op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 6

Selecteer Eigenschappen en pas het selectievakje toe op Uitgeschakeld in het gedeelte Opstarttype.

Stap 7

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken of open het menu "Bewerken" van de bovenste werkbalk voor een alternatieve methode om de geselecteerde service uit te schakelen.

Stap 8

Geef de opdracht "Wijzigen" op en gebruik de waarde van de tekenreeksparameter dword 00000004 in het veld "Waarde".

Stap 9

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken (voor Windows XP).

Stap 10

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows 7-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om de procedure uit te voeren voor het uitschakelen van de "Workstation"-service.

Stap 11

Vouw het knooppunt Systeembeheer uit en selecteer het gedeelte Services.

Stap 12

Roep het contextmenu van het element "Werkstation" op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het commando "Eigenschappen".

Stap 13

Pas het selectievakje toe op het veld "Uitgeschakeld" en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Aanbevolen: