Een Externe Harde Schijf Loskoppelen

Inhoudsopgave:

Een Externe Harde Schijf Loskoppelen
Een Externe Harde Schijf Loskoppelen

Video: Een Externe Harde Schijf Loskoppelen

Video: Een Externe Harde Schijf Loskoppelen
Video: 4 Easy Ways You Can Safely Eject an External Hard Drive on Windows 10 2024, April
Anonim

Externe harde schijven worden aangesloten op USB-connectoren. Net als bij USB-sticks hebben ze een veilige afsluiting nodig. Anders is de veiligheid van de gegevens op de schijf en het apparaat zelf niet gegarandeerd.

Een externe harde schijf loskoppelen
Een externe harde schijf loskoppelen

instructies:

Stap 1

Sluit alle toepassingen die toegang hebben tot de verwisselbare harde schijf. Wacht tot alle oproepen ernaar stoppen (de LED op het apparaat zou moeten stoppen met knipperen).

Stap 2

Als u een Windows-besturingssysteem gebruikt, zoekt u naar het pictogram met de groene pijl in de rechterbenedenhoek van de taakbalk. Dubbelklik erop en er verschijnt een lijst met apparaten die op de USB-interface zijn aangesloten. Zoek de verwisselbare harde schijf in deze lijst, selecteer deze en klik vervolgens op de knop "Stoppen". Wacht op de melding dat het apparaat nu veilig kan worden losgekoppeld. Stop niet per ongeluk een ander USB-apparaat, zoals een Bluetooth-dongle, GPRS- of 3G-modem, printer.

Stap 3

Er zijn twee manieren om de externe harde schijf in Linux te stoppen. Om de eerste te gebruiken, zoekt u het pictogram dat overeenkomt met dit apparaat op het bureaublad en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Uitschakelen" of iets dergelijks. Roep daarna het contextmenu opnieuw op met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens het item "Uitpakken".

Stap 4

Om de externe harde schijf te ontkoppelen met behulp van de tweede methode, opent u een console en voert u de opdracht su uit. Voer het root-wachtwoord in. Start de Midnight Commander-bestandsbeheerder met de mc-richtlijn. Ga naar de mnt-map in de hoofdmap. Als u uw externe harde schijf er niet in kunt vinden, kunt u ernaar zoeken in de mediamap, die zich ook in de hoofdmap bevindt.

Stap 5

Voer de opdracht umount in met een argument van de naam van de externe harde schijf, bijvoorbeeld umount sda1. Wacht tot de LED erop stopt met knipperen - deze moet uitgaan of constant branden. Voer vervolgens het eject-commando in met hetzelfde argument, bijvoorbeeld eject sda1. Nu moet de LED uitgaan, zelfs als deze eerder aan was, en de motor in de verwisselbare harde schijf moet stoppen.

Stap 6

Koppel nu uw externe harde schijf los. Als het op twee USB-poorten tegelijk kan worden aangesloten, koppelt u de stekkers van beide los. Als het een externe voeding heeft, koppelt u deze eerst los van het stopcontact en koppelt u pas daarna de schijf los van de USB-poort van de computer.

Stap 7

Het komt voor dat een externe schijf bezig is met een applicatie die niet kan worden afgesloten. Dit maakt het op zijn beurt onmogelijk om het apparaat te stoppen. Om het vervolgens veilig los te koppelen, sluit u het besturingssysteem af en wacht u tot de computer wordt uitgeschakeld.

Aanbevolen: